Pobijedio i ManU

Lovrenov prvijenac u slavlju Redsa, Lekin Brugge razbio Anderlecht

Dejan Lovren
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.12.2017.
u 19:56

Nevjerojatan niz bez poraza škotskog prvaka Celtica od 69 utakmica prekinut je porazom kod Heartsa (0-4).

U susretu 18. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na gostovanju pobijedio Bournemouth 4-0, a pogodak za 'redse' zabio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Liverpool je rutinski stigao do pobjede prekinuvši tako niz od dva uzastopna remija. 

Gosti su poveli u 20. minuti nakon lijepog prodora Philippea Coutinha. Na 2-0 povisio je Lovren šest minuta kasnije ovosezonskim prvijencem. Hrvatski stoper je na asistenciju Firmina sjajno glavom poslao loptu u mrežu domaće momčadi.

 

Do kraja poluvremena među strijelce se upisao i Mohamed Salah (44), a u nastavku susreta pogodak je postigao i Roberto Firmino (66).

Dejan Lovren
1/9

U drugom susretu dana Manchester United je na gostovanju pobijedio WBA 2-1. United je poveo 2-0 golovima  Romela Lukakua (27) i Jessea Lingarda (35), a u 77. minuti smanjio je Gareth Barry. WBA je do kraja susreta mogao izjednačiti, ali je De Gea uspio sačuvati mrežu.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 52 boda, Manchester United je drugi sa 41 bodom, Chelsea na trećem mjestu ima 38, a Liverpool je četvrti sa 34 boda.

 U derbiju 19. kola belgijskog nogometnog prvenstva Club Brugge, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Leko, je deklasirao aktualnog prvaka Anderlecht 5-0.

Lekina momčad je probila Anderlecht u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela golom Abdoulayja Diabyja, a isti je igrač samo minutu kasnije povisio na 2-0.

U drugom dijelu Brugge je zabio još tri gola, a strijelci su bili Ruud Vormer (57-11m), Jelle Vossen (73-11m) i Hans Vanaken (87). Brugge je ovom pobjedom produžio niz bez ligaškog poraza na sedam utakmica, dok je Anderlecht upisao drugi uzastopni poraz.

Clubb Bruge vodi na ljestvici sa 47 bodova, na drugom mjestu je Sporting Charleroi sa 38 bodova i utakmicom manje, dok je treći Anderlecht sa 34 boda.

Nevjerojatan niz bez poraza škotskog prvaka Celtica od 69 utakmica prekinut je u nedjelju porazom kod Heartsa (0-4). 

Celtic je lani postao prva momčad koja je ostala neporažena tijekom cijelog prvenstva, a tijekom dvije sezone nisu doživjeli poraz u 69 utakmica u prvenstvu, Kupu i Ligakupu. Zadnji puta je Celtic izgubio u svibnju 2016. godine od St. Johnstonea (1-2). No, niz je prekinut u Edinburghu gdje je petoplasirani Hearts razbio prvake s čak 4-0. 

Inače, prema UEFA-i europski rekorder po nizu utakmica bez poraza je bukureštanska Steaua, koja je bila čak 104 utakmice bez poraza, a potom slijedi klub iz Gibraltara Lincoln Red Imps s 88.

Celtic vodi, ali sa samo dva boda više od Aberdeena.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije