POČINJE WIMBLEDON

Lučić: Nakon svih godina truda, došao je i moj trenutak

Navijačice na Wimbledonu
Agencije
21.06.2010.
u 10:02

Može li Roger Federer uhvatiti svoj sedmi wimbledonski naslov i izjednačiti rekord koji drže Pete Sampras i William Renshaw?

Švicarac je prije desetak dana doživio svoj prvi poraz na travi Hallea (Hewitt), pa je sve veći broj onih koji očekuju novog pobjednika turnira i sumnjaju u nedodirljivost kralja u njegovu dvorištu.

Kod tenisačica je, pak, glavno pitanje hoće li sestre Wiliams zaigrati u još jednom finalu. Naime, njih su dvije kombinirano u posljednjih 10 godina osvojile osam pojedinačnih naslova u All England Clubu.

Sedmorica starija od Ljube

Hrvatski tenis ovog puta ima šestero predstavnika na turniru, a svi govore o mogućem hrvatskom derbiju u 3. kolu, meču Marina Čilića i Ivana Ljubičića.

– Jednostavno se ne usudim gledati tako daleko, moram se koncentrirati na prvog sljedećeg suparnika. Naravno, bilo bi super da dođe do tog susreta, jer bi to značilo da će jedan Hrvat sigurno u drugi tjedan – kaže povratnik u našu reprezentaciju Ivan Ljubičić, koji priznaje da i dalje osjeća zatezanje u trbušnom zidu.

– Nije samo to, bole me i rame, Ahilova peta... Godine stižu, no dobra je stvar što nisam najstariji na turniru – u šali će Ljubo (31), od kojeg su ranije rođena samo sedmorica sudionika turnira.

Mikici najveći ček od 2001.

Uz udarni muški dvojac, najveću pozornost privlači teniski povratak Mirjane Lučić koja je na ovom turniru 1999. godine igrala polufinale. Ovdje je prošla kvalifikacije te zaradila 11.250 funti, što joj je najveći ček još od Roland Garrosa 2001. godine.

– Dugo sam čekala novi nastup u Wimbledonu, nakon godina truda, napokon je došao i moj trenutak. Ponosna sam na način na koji sam izborila glavni turnir, svaki se dan osjećam sve bolje – kaže Mirjana koja će s ovim dosegom već sada biti rangirana oko 160. mjesta na WTA listi.

– Ova će godina biti jako dobra za mene, a nadam se i Wimbledon – kaže Mirjana koja u 1. kolu igra protiv Bjeloruskinje Azarenke, 11. tenisačice svijeta.

– Bit će to izvrstan meč, u formi sam i spremna sam se boriti za svaki poen – najavljuje Mirjana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije