JEDINO ARSENAL UVJERLJIV

Ludo kolo u Engleskoj: Redsi, Chelsea, City i United do pobjeda zahvaljujući penalima

Premier League - Norwich City v Manchester United
Foto: CHRIS RADBURN
1/4
11.12.2021.
u 21:15

Manchester City je sa 38 bodova i dalje na vrhu ljestvice. Liverpool je drugi sa 37, a Chelsea treći sa 36 bodova. Već četvrti West Ham ima 27 bodova, ali i utakmicu manje od vodećeg trojca.

Nogometaši Manchester Uniteda slavili su 1:0 na gostovanju kod Norwicha u 16. kolu engleske Premier lige i tako stigli do treće uzastopne prvenstvene pobjede.

Baš kao i što je bio slučaj s vodeće tri momčadi Premiershipa u ovom kolu, tako je i Manchester United do pobjede stigao iz kaznenog udarca dosuđenog zbog prekršaja na Cristianu Ronaldu. Portugalac je sam uzeo loptu i preciznim udarcem u 75. minuti donio nova tri boda svojoj momčadi.

>>> Pogledajte Ronaldov pogodak OVDJE

Na najdramatičniji način su do pobjede stigli aktualni europski prvaci na svom Stamford Bridgeu, gdje su sa 3-2 svladali Leeds United. Gosti su poveli u 28. minuti iz kaznenog udarca, a realizator je bio Raphinha.

Chelsea je izjednačio u 42. minuti pogotkom Masona Mounta. U 58. minuti je Jorginho bio precizan s bijele točke i donio prednost plavima. Chelsea je vodio sve do 83. minute, kad je 19-godišnji Joe Gelhardt postigao svoj prvi pogodak u Premier ligi, tek što je ušao u igru, i tako izjednačio na 2:2. U drugoj minuti sučevog dodatka pobjedu domaćoj momčadi donio je Jorginho novim pogotkom iz kaznenog udarca.

Jorginho celebrates scoring his first penalty during the Premier League match at Stamford Bridge, London.
Foto: Mark Pain

Za Chelsea nije igrao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je zbog pozitivnog testa na koronavirus morao propustiti ovaj dvoboj.

Liverpool je na Anfieldu samo jednom zatresao mrežu Aston Ville, ali i to je bilo dovoljno da "pokvari" povratak Stevena Gerrarda na mjesto na kojem je stekao status igračke legende. Mo Salah je u 67. minuti realizirao kazneni udarac i tako je Liverpool došao do pobjede na identičan način na koji je to par sati prije učinio vodeći Manchester City protiv Wolverhamptona.

Momčad Pepa Guardiole bila je potpuno dominantna, a od kraja prvog poluvremena igrala je i s igračem više, nakon što je dva žuta kartona u jednoj minuti zaradio Raul Jimenez.

Aktualni prvaci Engleske brojčanu prednost su iskoristili u 66. minuti, kad je Raheem Sterling realizirao kazneni udarac.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Wolverhampton Wanderers - Etihad Stadium, Manchester, Britain - December 11, 2021 Manchester City's Raheem Sterling celebrates scoring their first goal with Jack Grealish and teammates Action Images via Reuters/Jason Cairnduff EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details.
Foto: JASON CAIRNDUFF

Arsenal je prekinuo niz od dva poraza uvjerljivom 3:0 pobjedom na svom Emiratesu nad Southamptonom. Topnici su poveli u 21. minuti pogotkom Francuza Alexandrea Lacazettea. Samo šest minuta poslije je Norvežanin Martin Odegaard je udarcem glavom udvostručio prednost domaće momčadi, a konačnih 3:0 postavio je Brazilac Gabriel u 62. minuti.

Manchester City je sa 38 bodova i dalje na vrhu ljestvice. Liverpool je drugi sa 37, a Chelsea treći sa 36 bodova. Već četvrti West Ham ima 27 bodova, ali i utakmicu manje od vodećeg trojca. Manchester United se bodovno izjednačio s West Hamom i trenutno je na petoj poziciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije