Barcelona ponovno vodeća

Bez Luke, umornom Ronaldu bježi Messi

Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
09.03.2015.
u 21:06

– Enrique je bio jednom nogom izvan kluba, ali ostao je dosljedan svojoj filozofiji i kao rezultat toga imamo Barcu koja se diže i Real koji pada – kaže Peternac

U demoliranju Rayo Vallecana (6:1), kluba koji protiv Barcelone u posljednjih devet susreta ima gol-razliku 40:2, Messi je postigao svoj peti hat-trick ove sezone. Novom je pobjedom Barca preskočila Real i nakon 31. listopada ponovno je prva s bodom prednosti. Istodobno je Messi dostigao i Cristiana Ronalda na prvome mjestu najboljih strijelaca Španjolske. Obojica imaju po 30 golova, ali Messi ima i 14 asistencija, četiri više od Ronalda.

Dobar je to pokazatelj jednog elementa koji je problematičan za kraljevski klub, a koji je nakon subotnjeg poraza od Athletica iz Bilbaa istaknuo i trener Madriđana Carlo Ancelotti.

Realovi su igrači umorni

– Naša je napadačka igra potpuno neorganizirana. Previše se oslanjamo na inspiraciju pojedinaca – rekao je Ancelotti. A te inspiracije pojedinaca kao da više nema. Ronaldo je, primjerice, čak četiri od posljednjih osam susreta završio bez udarca u okvir vrata.

– Real u novoj godini previše kiksa. Dosad ih je krasila brza igra, a sada konstantno imaju neki dodir viška, sve ide na individualnost. Mislim da je glavni problem fizička iscrpljenost igrača jer za razliku od Enriquea, Ancelotti manje rotira. Fizička je sprema izrazito važna u posljednjem dijelu prvenstva kad je svaki bod bitan, a čini se da je Enrique bolje tempirao formu svoje momčadi – kaže Alen Peternac kojemu je zanimljivo što se priča u Španjolskoj okrenula za 360 stupnjeva budući da je prije nekoliko mjeseci Enrique upravo zbog svojih stalnih rotacija žestoko kritiziran u medijima.

– Enrique je bio jednom nogom izvan kluba, ali ostao je dosljedan svojoj filozofiji i kao rezultat toga imamo Barcu koja se diže i Real koji pada – kaže Peternac koji ističe da je veliki problem Realu izostanak Sergia Ramosa i Luke Modrića.

– Mislim da je sada evidentno koliko Modrić znači Realu. Luka diktira sredinom terena i glavni je pokretač Realovih akcija, upravo ono što ističe Ancelotti da im u ovom trenutku nedostaje – kaže Peternac. Za pravo mu daje i statistika. Bez Modrića, Real zabija 2,3 gola po utakmici, dok je prije ozljede prosjek bio 3,16 golova.

El Clásico za dva tjedna

Već za dva tjedna igra se i možda ključna utakmica ove sezone – El Clásico na Nou Campu, za koji bi trebao biti spreman i Modrić.

– Luku će navijači dočekati kao spasitelja i nadam se da se neće raditi preveliki pritisak. Dugo je vremena bio ozlijeđen i nedostaje mu natjecateljskog ritma. Sigurno neće biti sto posto spreman – kaže Peternac.

A o dvoboju između Ronalda i Messija, Peternac smatra da je sve rečeno: – To su igrači koji svaku utakmici iznova iznenađuju. Jedan ne ide bez drugoga, taj dvoboj ne može dosaditi.

>> Vječna ljestvica strijelaca hat-trickova: Messi ispred Ronalda, Zarre, Di Stefana...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije