HRVATSKI KAPETAN

Luka Modrić večeras će porušiti sve rekorde i postati apsolutna legenda Reala

LaLiga - Real Madrid v Espanyol
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/4
19.10.2024.
u 13:02

Luka Modrić večeras će ući u legendu Reala te postati najstariji igrač u povijesti kluba

Hrvatski nogometaš Luka Modrić večeras bi mogao postati najstariji igrač koji je nastupio za Real Madrid u 122 godine dugoj povijesti kluba.

Španjolski prvak igrat će od 21 sat prvenstvenu utakmicu na gostovanju kod Celte Vigo, a u njegovom sastavu se očekuje hrvatski veznjak.

Modrić, kapetan Reala i Hrvatske, u dobi je od 39 godina i 41 dana. Rekord drži nekadašnji mađarski napadač Ferenc Puškaš koji je 1966. nastupio u kupu protiv Betisa u dobi od 39 godina i 36 dana.

Modrić je dosad nastupio u svih devet odigranih kola pa španjolski mediji vjeruju da će s kapetanskom vrpcom oko ruke povesti ekipu u lučkom gradu Vigu.

U Real Madrid je došao 2012., dva tjedna uoči 27. rođendana. Od tada je u bijelom dresu osvojio 27 natjecanja čime je postao najtrofejniji igrač u povijesti kluba.

"Nisam mogao niti zamisliti da ću sve to ostvariti, niti da ću biti toliko godina ovdje", izjavio je u lipnju nakon što je podigao pehar Lige prvaka. Svoju dugovječnost objasnio je dobrom genetikom, zdravim načinom života, napornim treniranjem, te natjecanjem s mladim igračima u Realu koji mu konkuriraju za mjesto u momčadi, a koji ga time tjeraju da bude bolji.

Real Madrid se nalazi na drugom mjestu u prvenstvu s tri boda manje od Barcelone dok je Celta deveta.

Realovom treneru Carlu Ancelottiju to će biti 200. prvenstvena utakmica na klupi "kraljevskog kluba".

"Igrači su motiviraniji i u dobroj fizičkoj kondiciji", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije nakon što su mu se igrači vratili s reprezentativnih okupljanja. Modrić je igrao za Hrvatsku u pobjedi od 2-1 nad Škotskom te remiju 3-3 s Poljskom u Ligi nacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije