Skupština u Skradu, opozicija ostaje u Skopju

Makedonija: Bojkot Skupštine saveza

16.03.2007.
u 18:19

Za danas je u Strugi sazvana sjednica Skupštine Nogometnog saveza Makedonije, na kojoj bi glavna tema trebala biti glasovanje o povjerenju predsjedniku saveza Haralampiju Hadžiristeskom. No, upitno je hoće li tog sastanka Skupštine biti, opozicija je najavila da neće doći u Skrad.

 Nećemo doći u Skrad, u to vrijeme bit ćemo u Skopju i napraviti svoju Skupštinu. Očekujem da će nas biti oko 60, od ukupno 106 članova Skupštine NS-a Makedonije  najavio je uime opozicije, koju predvodi Darko Pančev, potencijalni novi predsjednik saveza Emil Božinovski. Na taj način Skupština u Skradu ne bi mogla donositi pravovaljane odluke.

 To će pokazati kakav kredibilitet u makedonskom nogometu ima sadašnje vodstvo saveza  dodao je Božinovski. Opozicija navodno ne želi na redovitu sjednicu Skupštine kako se ne bi uznemirilo reprezentaciju uoči utakmice s Hrvatskom. No, ratne su sjekire otkopane i pitanje je kako će sve završiti.

Ne bude li doista u Skradu 60 članova redovite Skupštine, sjednice vjerojatno neće ni biti.  Iako aktualni i osporavani predsjednik Haralamije Hadžiristeski uvjereva da će imati kvorum.
Ono što u ovom trenutku nije sporno, Srečko Katanec, koji podržava sadašnjeg predsjednika saveza, vodit će Makedoniju u Zagrebu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije