U SVOM STILU

Mamić: Hrvati su od reprezentacije napravili pokret, a Srbi svoju sastavljali po kafićima

Mostar: Konferencija za medije Zdravka Mamića
Foto: Denis Kapetanović /PIXSELL
1/4
08.12.2022.
u 12:29

- Nevjerojatno je koliko su se građani, ne samo u Hrvatskoj već i širom svijeta, ujedinili oko hrvatske reprezentacije. To je fanatizam. Srbi to nisu napravili, imali su neviđene igrače, u nekom trenu i bolje jer su duplo veći od nas, ali nikada nisu napravili kult reprezentacije - rekao je.

Zdravko Mamić, bivši izvršni dopredsjednik Dinama i bjegunac od zakona, dao je intervju za Radioteleviziju Republike Srpske. Govorio je o reprezentacijama Hrvatske i Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Prije samog turnira, mislio je da bi Srbi mogli sve do finala.

>> Dalić: 'Ovo je pitanje vjere, karaktera i domoljublja. Brazil je favorit, ali nismo autsajderi'

I dok su naši nogometaši trenutno u četvrtfinalu Mundijala, orlovi su ispali već u skupini. 

- Hrvati su od reprezentacije napravili državu, ustav, pokret, kult. Nevjerojatno je koliko su se građani, ne samo u Hrvatskoj već i širom svijeta, ujedinili oko hrvatske reprezentacije. To je fanatizam. Srbi to nisu napravili, imali su neviđene igrače, u nekom trenu i bolje jer su duplo veći od nas, ali nikada nisu napravili kult reprezentacije. Ja bih rekao da su tu reprezentaciju sastavljali po kafićima i restoranima - rekao je.

Ipak, napadači Srbije Mitrović i Vlahović za njega su bolji od naših.

- Čast Petkoviću, čast Livaji, čast Budimiru, čast Kramariću, ali ova dvojica su neka druga dimenzija. Hrvatska je deficitna na poziciji centarfora nakon odlaska Mandžukića. Vidite što ima Srbija, pa još i Jovića koji je bio u Realu - zaključio je. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 24

KO
koraknaprijed
12:54 08.12.2022.

Živjela Nogometna Država Hrvatska.

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
12:56 08.12.2022.

što je to?? suzilo se vidno polje..........

DM
drazen.muhvic
12:55 08.12.2022.

Što uopće još reći o liku kojemu je Jakov Blažević bio mentor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije