UVJERLJIVA POBJEDA

Manchester City pokazao Southamptonu zašto su prvaci Engleske

Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL
30.11.2014.
u 17:53

Bilo je 3:0, a to je ujedno i prvi domaći poraz za 'svece'.

Southampton je najugodnije iznenađenje u Premiershipu ove sezone, do 13. kola na svom su terenu imali niz od šest utakmica bez poraza (od toga pet pobjeda u nizu!). No sav taj uspjeh prekinuo je aktualni prvak Manchester City. Slavili su građani 3:0 na St. Mary's Stadionu, zabili su Toure, Lampard i Clichy, no igrač utakmice bio je Sergio Agüero kojeg obrana S'hamptona jednostavno nije mogla zaustaviti.

Već se u prvom poluvremenu dalo naslutiti kako će City dominirati jer su sveci u utakmicu ušli pomalo bojažljivo i neaktivno. Već u 9. minuti utakmice sudac Michael Jones teško je oštetio City. Umjesto da dosudi čisti jedanaesterac na Sergiju Agüeru on je Argentincu dao žuti karton za simuliranje...

>> Tablicu, statistiku i ocjene igrača pogledajte na Goal.com

Nije u prvom dijelu bilo previše prilika, po jedna sa svake strane, pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

U drugom je dijelu City krenuo puno ofenzivnije, a razigrao se i S'hampton, no do vodstva je u 51. minuti ipak stigao City. Agüero je napravio 'nered' u obrani svetaca, pa potom izvrsno dao povratnu loptu za Tourea koji s 18 metara silovito zabija u desni donji kut Forsterova gola.

Činilo se kako će City pasti nakon što je u 74. minuti Mangala dobio drugi žuti karton. No 'pao' je S'hampton. Građani su se povukli, izvrsno su se branili s desetoricom i čekali svoje prilike iz kontri. Tako su prvo Agüero i Milner izvrsno poslužili Franka Lamparda koji u 80. minuti zabija za 2:0, a potom je Agüero u 88. minuti namjestio gol Clichyju za 3:0 i potvrdu pobjede Cityja. Bio je to prvi gol Clichyja za City.

Ovom se pobjedom City probio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, preskočili su baš S'hampton.

Svecima je ovo prvi domaći poraz u sezoni, ujedno i najteži. Tri su gola ukupno primili u posljednjih pet prvenstvenih utakmica, a sada im je City isto toliko 'utrpao' u samo 90 minuta... Ove su ih sezone pobijedili samo Liverpool, Tottenham i sada City.

>> Pogledajte tko je sve iznenadio u najjačim nogometnim ligama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije