Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 212
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska Dosad nitko nije krenuo sa 11 pobjeda i remijem

Manchester City ruši sve rekorde

'Newcastle United's French/Senegalese striker Demba Ba (L) stretches for a ball during the English Premier League football match between Manchester City and Newcastle United at Etihad Stadium in Manc
AFP/Pixsell
20.11.2011.
u 17:34

U 12 kola zabili su 42 gola, u tom ritmu do kraja sezone zabit će 133 te srušiti rekord Ville iz 1931.

Kada je u utakmici engleskog superkupa na početku sezone Manchester United zaostatak 0:2 protiv Cityja preokrenuo u pobjedu 3:2, Wayne Rooney je rekao:

– Pokazali smo da smo i dalje glavne face u gradu, a to ćemo još dugo i ostati. City ima više novca, no treba im još mnogo toga da nas prestignu.

No, "građani" su na dobrom putu da već ove sezone pokore United, ali i sve suparnike u ligi. Nakon 12. kola imaju 11 pobjeda i jedan remi, što je najbolji start sezone u povijesti Premijerne lige.

A subotnjom pobjedom 3:1 protiv trećeplasiranog Newcastlea, kluba koji u prvih 11 kola nije znao za poraz (osam pobjeda i tri remija), City je svima poslao poruku. Praktično su demolirali "svrake", imali nevjerojatnih 70 posto posjeda lopte.

Engleski statističari izračunali su da će igrači Cityja, ako nastave ovim ritmom, do kraja sezone zabiti 133 gola, što bi bilo pet više od rekorda Aston Ville iz 1931. godine.

Inače, City je u posljednje četiri sezone na pojačanja potrošio uvjerljivo najviše od svih premijerligaša, čak 580 milijuna eura.

Dok City tek pokušava postati nogometni velikan, četverostruki prvak Europe Ajax u velikim je problemima. Nakon domaćeg remija protiv NAC Brede (2:2), kopljanici već zaostaju 10 bodova za Alkmaarom, i to uz utakmicu više.

– Titula? Iskreno, mora se dogoditi čudo, no borit ćemo se do kraja – kaže trener Ajaxa De Boer.

Komentara 5

DU
Deleted user
18:21 20.11.2011.

svemirski ajax, *určiću su utrpali 6 komada, a doma ih buši ko stigne...

KA
karambita
20:38 20.11.2011.

Zabiti, zabiti, zabiti....toliko je odvratna ova rijec...postoji li nekakav drugi izraz za davanje golova...

Avatar Idler 3
Idler 3
21:47 20.11.2011.

@karambita....od kad pamtim postoje sam dvije riječi koje smo vikali, jedna je \"daj\", a druga \"zabi\"...sad ti budi korektan pa ponudi i treću !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije