Liga prvaka

Mandalinić je kao lutrija, tko se kladio na njega izgubio je

PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/11
02.10.2016.
u 08:41

Umjesto da se digne i šutira, Stipe je u zadnje četiri minute, kod egala, dvaput dodao suparniku loptu u ruke, za dvije kontre...

U odnosu na prošlu sezonu, rukometaši PPD Zagreba u ovu su krenuli s dva poraza u elitnoj skupini Lige prvaka. Nakon poraza u Celju stigao je i domaći poraz od MOL Pick Szegeda (24:26).

Bez obzira što mađarski doprvak ima četiri puta veći budžet, bez obzira što su ove sezone doveli deset novih igrača, pa u početnoj sedmorci, primjerice, nema nijednog Mađara, pokazali su da nisu ništa bolji od ‘plinara’.

Lula i Stipe - 15 promašaja

– Za razliku od Mađara, mi u sezoni moramo stvarati momčad i imati k tome još dobre rezultate. Moj kolega Pastor tih problema nema. Ima novac, a doveo je igrače koji ipak nešto znače na europskoj sceni – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Zagrebaši su se sinoć sami pobijedili. Uz toliki broj pogrešaka i promašenih zicera pravo je čudo kako Mađari nisu pobijedili s puno većom razlikom.

– Imali smo veliki peh kada nam se u Ljubuškom ozlijedio Cingesar. Ostali smo bez važnog igrača u obrani. Onda u ranoj fazi utakmice ostanemo i bez Miklavčića. Nisam imao izbora nego se osloniti cijeli susret na Šebetića i Mandalinića, a oni jednostavno nisu imali svoj dan – istaknuo je Vujović.

Još su i njegove riječi bile preblage za ono kako su odigrala dva vanjska igrača ‘plinara’. Šebetić je za tri pogotka potrošio sedam, a Mandalinić za pet pogodaka čak osam lopti. Njih dvojica zajedno su imala 15 promašenih šuteva.

– Još nekako razumijem Šebetića koji se tek vratio treninzima nakon ozljede. Ali što reći za Mandalinića. Izvan dvorane je super dečko, miran, pristojan. A na utakmici... Otkako sam došao u klub, stalno mu govorim da je njegovo da šutira. A on se u zadnje četiri minute dvaput digne i umjesto da šutira, dvaput doda suparniku loptu za kontru. I umjesto da se održimo u egalu gosti su poveli s 23:25 i sve je bilo gotovo – rekao je Vujović.

Žalosno je što su najbolji igrači PPD Zagreba bili oni najstariji - Tonči Valčić, Zlatko Horvat i Igor Vori.

– Koliko god “farbao” moje mlade igrače uvijek nekako ta zelena boja izbije na površinu. Stipe vam je kao lutrija. Nikad ne znaš kada će postići deset pogodaka, a kada odigrati loše. Oni koji su se kladili sinoć na njega, ovoga puta su izgubili – rekao je Vujović.

Trener PPD Zagreba sigurno nije očekivao takav početak sezone u Ligi prvaka.

Sljedeće subote čeka ga utakmica u švedskom Kristianstadu. Riječ je o momčadi koja je po imenima najslabija u skupini. Ali..

Rano je za predaju

– Ta utkamica će nam pokazati gdje smo i što možemo očekivati u budućnosti. Ako procijenimo da smo kiksali u Ligi prvaka, onda ćemo dati priliku mlađim igračima pa da ih dobijemo za sljedeću sezonu. Naravno, još je rano da se potpuno predamo. Imamo još puno utakmica u skupini. Uostalom, tko kaže da mi ne možemo pobijediti u Szegedu – kaže Vujović.

Sandro Obranović jučer je imao očigledno veliki motiv. Naime, on je ove sezone posuđen u Pick Szeged. Postigao je sinoć pet pogodaka, vukao je svoju momčad drugo poluvrijeme, a najvažnije je da je postigao onaj zadnji, kad je domaćin imao još kakvu-takvu priliku da izvuče barem bod.

– Cijeli tjedan sam suigrače upozoravao da je teško pobijediti u zagrebačkoj Areni. I vjerujte mi da nakon nas neće ovdje više nitko pobijediti – istaknuo je Obranović.

Kao da je Sandro zaboravio da u goste još dolazi primjerice Kielce, aktualni osvajač Lige prvaka, pa zatim RN Löwen, Vardar...

Komentara 3

FI
Fisherman
09:57 02.10.2016.

Moram rec da je gospodin Mandalinic najveca pogreska PPD Zagreba u zadnjih 10 godina.Neke najvaznije utakmice smo izgubili zato jer mister misli da je iznad kluba i trenera.

DI
dinamic
13:15 02.10.2016.

Stipe= mister promašaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije