DINAMO Približava se dan kada će najbolji igrač postaviti pitanje o svojemu transferu

Mandžina cijena narasla do čak 12 milijuna eura

14.05.2009.
u 20:09

Koliko god Mamića razveselila eksplozija Marija Mandžukića, ona mu vrlo brzo može postati i glavobolja. Neće Mamića zaboljeti glava od ponude za Mandžu, jer ona neće biti ni blizu Modrićevoj ili Duduovoj, ali bi mu moglo prisjesti ako najbolji igrač na kraju ove sezone postavi pitanje o svojoj prodaji.

A Mamić, kao što je najavio, stvara najjači Dinamo u povijesti i želi plave u Ligi prvaka. A to bi bez Mandžukića teško išlo.

Zasluge u Europi
Mandžukićeva cijena vrtoglavo raste i trenutačno se vrti oko 12 milijuna eura. Kako bi to bili spremni platiti samo najjači engleski klubovi, transfer vjerojatno ne bi bio izgledan ovoga ljeta jer Mario nema kvotu nastupa za reprezentaciju kojom bi stekao uvjete za radnu dozvolu na Otoku. Dakle, moralo bi se pričekati barem još do zime.

Pitanje je, međutim, ima li Mandžo toliko strpljenja. On bi najradije dignuo sidro već u ovom prijelaznom roku. Smatra da je već mnogo dao Dinamu i kako je idealan trenutak da negdje udvostruči zaradu od 450.000 eura koliko ima u Dinamu.

Učinak za pamćenje


1. Ajax - Dinamo 2:3. Sa dva pogotka odveo plave u Uefinu ligu 2007. godine.
2. Dinamo - Hajduk 3:0. Dva pogotka u prošlogodišnjoj prvoj finalnoj utakmici kupa.
3. Sparta - Dinamo 3:3. Uništio obranu Čeha i drugi put otvorio vrata Uefine lige.
4. Varteks - Dinamo 1:6. Dva pogotka u najuvjerljivijoj gostujućoj pobjedi ove sezone.
Dinamo - Hajduk 3:0. Zabio dva gola i iznudio dva crvendaća.


I Mandžini argumenti bili bi dovoljno jaki. Ako je Modrić prodan s 22, a Ćorluka s 21 godinom, onda bi trebali pustiti i njega. Mandžukić je u dvije godine Dinamu dao više i od Vedrana i od Modrića, čak i od velikoga Eduarda. Mario s dvije dvostruke krune zaredom nema više trofeja od Luke, ali je zato dva puta uveo modre u Uefinu ligu. Brođanin je u antologijskim utakmicama sam pobijedio Ajax i prašku Spartu, to su zasluge koje bi se trebale honorirati.

No, ako Mamić ne dobije ponudu od 12 milijuna, nema šanse da Mandžo ode ovoga ljeta. I tu se krije opasnost, kao prošle zime kada se Modrić durio jer ga Zdravko nije prodao nakon što je Dinamo ispao iz Uefine lige. Tada to nije Dinamu nanijelo nikakvu štetu jer je Dinamo praktički već bio prvak.

Kruno ga razbudio
Ali, mnogo opasnija za Dinamo bila bi Mandžina frustracija, jer plave čekaju kvalifikacije za Ligu prvaka. Bude li Mario nezadovoljan i nesretan, plavi će imati problema. Jer, kao što se nekada ovisilo o Eduardu, tako Jurčić ne može zamisliti momčad bez Mandžukića.

Kruno Jurčić zapravo je najbolje što se Mandžukiću dogodilo jer dugo niti jedan trener prije njega nije uspio tako razbuditi hirovitog i osjetljivog napadača. Mandžin talent najviše je bio zagušen u Soldinu mandatu, kada je izgubio i poziciju u reprezentaciji. To proljeće 2008. godine bilo mu je najteže razdoblje u Dinamu.

Danas je Mandžo, uz Olića, prvi napadač hrvatske reprezentacije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije