Prijateljska utakmica

Mandžukić dobio kapetansku vrpcu: Sjevernoj Irskoj je svaka utakmica natjecateljska

Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
14.11.2016.
u 21:03

Sada ovo okupljanje želimo završiti na najbolji mogući način. Imamo dosta sjajnih mladih igrača i lijepo mi je biti dio takve momčadi. Sjeverna Irska je dobra - kaže Mandžukić

Izabranici Ante Čačića uspješno su zaključili susret s Islanđanima (2:0) te u utorak u Belfast igraju prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Irskom. Kapetansku će vrpcu u odsutnosti Luke Modrića, Ivana Rakitića i Vedrana Ćorluke ponijeti napadač Juventusa Mario Mandžukić.

- Svima nam je drago da smo utakmicu s Islandom odradili kako smo i priželjkivali. Pobijedili smo u teškim uvjetima, bez navijača, i jako smo sretni zbog tog uspjeha. Sada ovo okupljanje želimo završiti na najbolji mogući način. Imamo dosta sjajnih mladih igrača i lijepo mi je biti dio takve momčadi. Sjeverna Irska je dobra, za njih nema prijateljske utakmice - njima je svaka natjecateljska. Moramo se i mi tako postaviti, imamo kvalitetu, i bit će to dobra utakmica - najavio je Mario Mandžukić, piše HNS.

Ovogodišnja europska smotra za Hrvatsku je završila nesretnim porazom od Portugala u osmini finala, ali na putu prema Rusiji Vatreni opet pružaju dobre partije.

- Svima nam je bilo teško poslije Portugala, ali ostavili smo to iza sebe. Sadašnji rezultati najbolje pokazuju da smo okrenuli novu stranicu, pokazujemo dobru igru i zajedništvo na terenu. Želimo ostvariti plasman na SP, imamo sjajnu momčad - kaže Mandžukić.

Sjeverna Irska također je igrala na Europskom prvenstvu u Francuskoj te ušla u osminu finala.

- Na Europskom prvenstvu bili smo koncentrirani na svoje nastupe, nismo mnogo stigli pratiti druge momčadi, ali znamo neke sjevernoirske igrače i mislim da nas domaćin neće iznenaditi. Drugi su u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, uvjerljivo su svladali Azerbajdžan. Izbornik i stručni stožer dobro će nas pripremiti, kao i svaki puta do sada - zaključio je Mario Mandžukić.

>>Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 2

HL
HV_LAKI102
23:11 14.11.2016.

Mozda bi bilo pametnije da je HNS izabrao jaceg protivnika i provjerio pravu snagu i nedostatke repke, da nam se ne ponovi Francuska.Mlade zvjezde treba ubacivati u igru sa prvom postavom a ne ovako davati im jedino prilike u nevaznimm prijateljskim tekmama gdje nemaju sanse pokazati koliko vrjede, jer su neuigrani.Nesumnjam da ce druga postava igrati bolje nego sto igra prva,ali sta im to vrjedi kad Cacic uporno forsira svoj izbor na koji svakako ima pravo jer je izbornik a i tri boda se racunaju isto ,pobjedili se Kosovo ili Njemacka.....e za mene to nije isto,a vjerujem i svima onima koji bi Hrvatsku voljeli vidjeti medu prve cetiri momcadi u Europi,jer za to imamo igracki potencijal dok je za naseg izbornika naj vaznije ucestvovati,i ako se nesto napravi,dobro je,a ako ne,jovo nanovo.Boli njega a i HNS sto su nase zvijezde Modric,Rakitic,Mandzukic,Perisic,Corluka blizu 30 a rezultata i trofeja nigdje????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije