Čečenija

Maradona i nogometne zvijezde na otvaranju stadiona u Groznom

Maradona (1)
Foto: Reuters
1/5
12.05.2011.
u 12:31

Diego Maradona predvodio je nogometne zvijezde na otvaranju stadiona u glavnom čečenskom gradu Groznom.

Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov poručio je da je to nogometno buđenje te da i oni žele biti dio spektakla 2018. godine kada Rusija bude domaćin Svjetskog prvenstva.

Za domaću momčad protiv nogometnih zvijezda zaigrao je i izaslanik ruskog predsjednika za Sjeverni Kavkaz Aleksandr Kloponin, ali je zamijenjen nakon pet minuta. Svojih je nekoliko minuta dobio i predsjednik Kadirov.

Čileanac Ivan Zamorano, bivša zvijezda Real Madrida, bio je strijelac prvog gola, a asistent mu je bio Luis Figo. Maradona je iz slobodnog udarca pogodio za 2:0, no onda je domaći sastav posložio redove te preokrenuo utakmicu. Na kraju su slavili sa 5:2. 

Za zvijezde su uz kapetana Maradonu igrali još Allen Bogosian, Franco Baresi, Alessandro Costacurta, Luis Figo, Manuel Amoros, Roberto Ayala, Robbie Fowler, Enzo Francescoli, Steve McManaman, Jean-Pierre Papin, Christian Vieri, čileanski nogometaše Ivan Zamoran i Fabien Barthez.

Novi nogometni stadion u Groznom ima mjesta za 30.000 gledatelja, a uz njega još će biti sagrađeno pomoćno igralište sa 1000 mjesta. U tom sportskom kompleksu još će biti sagrađena dvorana za 5000 gledatelja, plivalište, tereni za tenis, odbojku, košarku te dvorana za boks i hrvanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije