Konferencija Dinama

Marčinko: Od ministra su tražili dopuštenje da ruše klub, nisu zaslužili članstvo!

Zdravko Mamić, Mirko Barišić, Tomislav Marčinko
Duško Marušić/PIXSELL
01.04.2014.
u 13:42

- Inicijativa četvorice igrača za 1 član 1 glas je sasvim legalna, ali mora biti demokratski artikulirana. Legitimna je koliko i naš način upravljanja

Danas je u Dinamu održana konferencija za novinare na kojoj je bio direktor za odnose s javnošću Tomislav Marčinko te skupštinar Ognjen Naglić i član IO-a Miroslav Rožić. Tema je, naravno, bila vezana uz pokušaje Šimića, Bišćana, Marića i Šokote da se uključe u klub. Tomislav Marčinko objasnio je zašto im je odbijen zahtjev za članstvom.

- Odbili smo im članstvo jer se priča o tome kako je Mamić diktator i kako je Dinamo udruga sumnjivog morala. Nisu zaslužili članstvo. Po statutu član nakon pet godina može glasovati. Sad Dinamo ima 7 do 8 tisuća članova. Boban, Šimić i Marić se javno hvale da su bili kod ministra Jovanovića i da su tražili od njega da sruše vlast u Dinamu i HNS-u, rekao je Marčinko i dodao:

- Inicijativa četvorice igrača za 1 član 1 glas je sasvim legalna, ali mora biti demokratski artikulirana. Legitimna je koliko i naš način upravljanja. Odbijena je zato što je odbor za članstvo prepoznao laži, insinuacije i podvale koji se kose s našim statutom. Kako uopće biti član nekoga o čemu misliš sve najgore. I postavlja se pitanje zašto zašto se ruši legitimna vlast najuspješnijeg kluba? Stanje na računu Dinama je fantastično, tamo se nalazi 35 milijuna eura.

Osvrnuo se posebno na Igora Bišćana.

- Što se to promijenilo u zadnje tri godine kada su se svi vraćali i bilo im je lijepo. Za tri godine Bišćan je dobio 19 milijuna kuna za 103 utakmice, dakle 30 tisuća eura po utakmici. Nađite mi nekog europskog igrača koji toliko dobiva.

>>Legende odgovorile Mamiću: Nezakonita uprava Dinama se boji izbora

>>Dinamo oštro napao Marića, Šimića i Bišćana te im odbio zahtjev za članstvo!

Komentara 24

CA
canajisraM
16:26 01.04.2014.

Ovi drugi me ne iznanadjuju...Ali Boban isao do Jovanceta...... Zaista sramotno ! Fuj!!!

DU
Deleted user
16:53 01.04.2014.

U Hr nogometu ima klubova koji zude di bi neko uletio s parama,,, četvorica velicanstvenih nije se zaputila k njima, financijski ih ojačat i bastini plodove ulaganja. Ne... gotovani bi nezasluženo sisali sa Dinamovih jasli uz svesrdni aplauz dizača tegova

GI
gismund
13:49 01.04.2014.

prijedlog ovoj 4 (Šimić i dr.) i ZZD koji tvrdi da su skoro svi navijači protiv mamića - organizirajte prosvjedni skup i pozovite sve koji se protive da mamić i dalje vodi dinamo i koji smatraju da treba uvesti "1član=1glas" pa neka se vidi koliko ljudi doista podržava tu vašu inicijativu! valjda su ti koji traže promjene voljni doći jer ako nisu spremni doći niti na prosvjed, o kakvom povratku navijača nakon odlaska mamića pričamo? dakle, poštovana 4+ZZD pokažite da li je narod/navijači doista uz vas ili smatraju da je dobro kako je sada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije