GRAND SLAM

Martić završila nastup na US Openu. U konkurencijji ostaje samo Vekić

Wimbledon
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
1/3
28.08.2024.
u 05:00

Tako je u pojedinačnoj konkurenciji jedina preostala hrvatska predstavnica na US Openu, aktualna osvajačica olimpijskog srebra Donna Vekić (WTA - 24.), koja će u srijedu igrati za plasman u treće kolo protiv Belgijke Greet Minnen (WTA - 70.)

Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 98.) za 64 minute je izgubila meč prvog kola na US Openu, u kojem ju je sa 6-3, 6-0 svladala Španjolka Jessica Bouzas Maneiro (WTA - 74.). Za 33-godišnju Dućanku ovo je bio 12. nastup na zadnjem Grand Slam turniru u sezoni, a po peti put je zaustavljena već na prvom koraku.

U dvoboju sa 12 godina mlađom suparnicom Martić je u rezultatskoj ravnoteži bila do polovice prvog seta, u kojem je povela 3-2 i na tome ostala. Španjolka je nanizala deset gemova, pritom pet puta oduzela servis hrvatskoj olimpijki te u svom debiju na US Openu došla do pobjede i dvoboja protiv 31. nositeljice, Britanke Katie Boulter, za plasman u treće kolo.

GALERIJA Donna Vekić na moru proslavila olimpijsku medalju, oduševljeni fanovi se našalili: 'Pazi da ti ne padne'

Wimbledon
1/20

Tako je u pojedinačnoj konkurenciji jedina preostala hrvatska predstavnica na US Openu, aktualna osvajačica olimpijskog srebra Donna Vekić (WTA - 24.), koja će u srijedu igrati za plasman u treće kolo protiv Belgijke Greet Minnen (WTA - 70.).

Bit će to njihov drugi dvoboj u ovoj sezoni, a belgijska tenisačica je u tri seta (6-1, 0-6, 7-5) svladala Osječanku na travi u 's-Hertogenboschu. Dvoboj Vekić - Minnen na rasporedu je kao treći od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, na terenu 12 Nacionalnog teniskog centra "Billie Jean King".

VIDEO Slavlje u Hrvatskoj kući i Donna Vekić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije