ZAGREB INDOORS Senzacionalan uspjeh mladog hrvatskog tenisača

Marin Čilić iznenadio Andrejeva!

ost-cilic-txt.jpg
import
30.01.2006.
u 18:23

Tenisko čudo, velika senzacija - upravo tako može se nazvati premijerna pobjeda Marina Čilića na ATP Touru. Jer 17-godišnji mladić iz Međugorja u prvom je kolu Zagreb Indoorsa pobjedom (6:3, 1:6, 6:3) šokirao sedmog nositelja turnira Rusa Igora Andrejeva, 25. tenisača svijeta.

 - Uzbuđenje je veliko, najveće u mom životu. Na teren sam ušao sa željom da meč što dulje potraje, da držim ravnotežu što je moguće dulje, no ispalo je fantastično - oduševljen je nakon svoje pobjede karijere bio Marin koji će nastaviti: - Krajem prvog seta počeo sam razmišljati o rezultatu, bilo je malo nervoze, no sve je ispalo dobro.

U drugom sam se setu povukao korak-dva natrag, što je Andrejevu odgovaralo. I servis je bio malo lošiji. Htio sam u tim trenucima usporiti ritam, što bolje se pripremiti za treći set, što mi je i pošlo za rukom. Na početku trećeg seta imao sam nekoliko break-lopti, nisam ih iskoristio, poslije sam i ja spašavao svoj servis.
Čilić je ključni break za pobjedu napravio u osmom gemu. U devetom je uspio odservirati za pobjedu...

 - Puno mi je u svemu pomogao lanjski nastup u Umagu, ovdje u Zagrebu sam se osjećao bolje i opuštenije. Znao sam da su i dobri tenisači, poput Andrejeva, ipak samo ljudi - objašnjava Marin koji je tijekom nadmetanja spasio deset od 12 break-lopti u dvoboju (ubacio pet asova).
Nakon meča prve je čestitike primio od Gorana Ivaniševića.

 - Rekao mi je Goran da moram uzeti kasetu s ovog meča i da u mojoj igri ima pogrešaka koje trebam ispraviti. Potpuno je u pravu, i sam igrom nisam najzadovoljniji - priznaje prvi junior svijeta i pobjednik Roland Garrosa.  - Što je vrjednije - juniorski Grand Slam naslov ili zagrebačka pobjeda?

 - Teško je to reći. Osvajanje tog Roland Garrosa bilo je prva stuba, tim sam naslovom stvorio ime, on mi je otvorio sva vrata. To je velika stvar, no i ova pobjeda je također takva - kaže Marin.

Od prošlog tjedna ima novog trenera, nakon Andreja Tonejca preuzeo ga je Alan Marić, bivši trener Ive Majoli, Jelene Kostanić i Lovre Zovka. Počelo je odlično, s prvom pobjedom na Touru. U drugom kolu čeka pobjednika današnjeg nadmetanja između Seppija i Okuna.

 - Seppija nisam gledao, protiv Okuna sam u paru s Goranom igrao na Zagreb Openu, znam da igra dobro na brzim podlogama. pogledat ću taj meč. Jedno je sigurno: drugi će igrači sada sa mnom biti daleko oprezniji, gledat će u meni dobrog tenisača...

REZULTATI 1. KOLA:
MARIN ČILIĆ (HRV) - Igor Andrejev (Rus/7) 6-3, 1-6, 6-3
Novak Djoković (SCG) - Robin Vik (Češ) 6-1, 7-5

Saša Tuksar nije uspio izboriti nastup u glavnom dijelu ATP turnira u Zagrebu. Tuksar je u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija izgubio od Čeha Tomaša Cakla sa 3-6, 6-2, 4-6.

REZULTATI 3. KOLA KVALIFIKACIJA:
Tomaš Cakl (Češ) - Saša Tuksar (Hrv) 6-2, 3-6, 6-4
Noam Okun (Izr) - Viktor Troicki (SCG) 6-2, 6-3
Ilia Bozoljac (SCG) - Dudi Sela (Izr) 6-3, 6-2
Stefan Koubek (Aut) - Igor Zelenay (Svk) 6-1, 6-4

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije