sjajna uvertira za Roland Garros

Marin Čilić u finalu Ženeve igra protiv Stana Wawrinke

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Marko Pavić, Hina
20.05.2016.
u 18:10

Najbolji hrvatski tenisač i drugi nositelj turnira za naslov će se boriti protiv prvog nositelja Wawrinke

Marin Čilić prošao je u finale ATP turnira u Ženevi nakon što je sa 7:5 i 7:5 izbacio Španjolca Davida Ferrera.

Najbolji hrvatski tenisač i drugi nositelj turnira za naslov će se boriti protiv Stana Wawrinke koji je pobijedio Čeha Lukasa Rosola sa 6:2, 4:6, 6:3.

Subotnji finale u Ženevi će biti 12. dvoboj Čilića i Wawrinke u koji će Švicarac ući s prednošću 9-2 i pet uzastopnih pobjeda u njihovim mečevima.

Wawrinki je ovo 23. finale u karijeri, a u dosadašnja 22 završna meča 13 puta je izlazio kao pobjednik, od čega su i dva Grand Slam naslova, 2014. na Australian Openu i 2015. na Roland Garrosu.

U posljednjih devet finala Švicarac ima stopostotni učinak, a posljednji put je u meču za trofej poražen još 2013. godine na travi u 's-Hertogenboschu.

Wawrinka nikada nije bio pobjednik u Švicarskoj, iako je na domaćem terenu odigrao prvo finale, 2005. u Gstaadu. No, to je i jedini puta da je igrao u finalu na švicarskom tlu.

Pobjednik turnira u Ženevi osvojit će 250 bodova i 88.900 eura, dok će poraženi otići sa 150 bodova i bogatiji za 46.820 eura.

Čiliću će ovo biti drugi finale ove sezone (u Marseilleu je u finalu izgubio od Nicka Kyrgiosa) i sjajna uvertira za Roland Garros koji počinje u nedjelju.

>> Čilić se popeo na 11. mjesto, a Karlović na 30.

Komentara 1

Avatar Abcda
Abcda
23:52 20.05.2016.

Hrvat uspjesan, nema komentara ... Cekaju sutra sansu da popljuju Cilu i Lucicku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije