SP kajak/kanu

Marinić izborio Olimpijske igre

Kanu na divljim vodama, ilustracija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
28.09.2019.
u 15:15

Plasman na OI izborilo je 11 nacija, a kako su se među 10 najboljih plasirala trojica Francuza, Mariniću je i 12. pozicija bila dovoljna da Hrvatskoj osigura jedno mjesto.

Hrvatski kanuist na divljim vodama Matija Marinić 12. mjestom u polufinalu Svjetskog prvenstva u disciplini C-1 slalom u Seu d'Urgellu izborio je odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Marinić je u polufinalu za najbržim Francuzom Denisom Gargaudom zaostao 4.11 sekundi, a za 10. Francuzom Martinom Thomasom, posljednjim koji se plasirao u finale 61 stotinku.

Plasman na OI izborilo je 11 nacija, a kako su se među 10 najboljih plasirala trojica Francuza, Mariniću je i 12. pozicija bila dovoljna da Hrvatskoj osigura jedno mjesto.

U finalu je do zlata stigao treći Francuz Cedric Joly sa 51 stotinkom boljim vremenom od srebrnog Španjolca Andera Elosegija, odnosno 1.08 sekundi ispred brončanog Slovenca Luke Božiča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije