PUTUJE ZASEBNO

Marko Livaja neće biti u klupskom autobusu, ali bi svejedno mogao zaigrati protiv Dinama

Split: U 18. kolu Supersport HNL-a sastali se Hajduk i Šibenik
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
25.02.2023.
u 15:05

Kako bi spriječili eventualno širenje zaraze, dogovorili su da si najbolji igrač Hajduka organizira drugi prijevoz. Splićani su ionako u problemima s izostancima, nedostaje im jedna cijela obrambena 'četvorka'.

Nogometaši Dinama Hajduka sutra će od 15 sati u Maksimiru u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a igrati najveći hrvatski derbi. Modri su se na vrhu ljestvice odmaknuli, imaju 52 boda, osam više od drugoplasiranog Splićana koji ne smije izgubiti želi li zadržati nade u borbu za naslov. Međutim, našli su se u velikim problemima jer je pod upitnikom nastup kapetana i najboljeg igrača Marka Livaje, koji nekoliko dana nije trenirao s momčadi zbog viroze.

Livaja neće ni s njima putovati u Zagreb, nego zasebno kako ne bi došlo do eventualnog širenja zaraze, javlja 24sata. Dodaju da će trener Ivan Leko o njegovom nastupu odlučiti u zadnji tren. Priliku bi trebao dobiti 16-godišnji Luka Vušković koji je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s klubom, ali zasad nije poznato hoće li to biti od prve minute ili ulaskom s klupe. Hajduk, naime, ima velikih problema s obranom, nema Prpića, Eleza, Borevkovića i Awaziema...

 

- Luka s nama trenira već par tjedana, pokazao je da je jako zanimljiv i da zaslužuje minute. Hoće li startati ili ući s klupe vidjet ćemo, mi smo zadovoljni što smo u njemu dobili još jednog igrača u rotaciji - rekao je trener Hajduka.

Komentirao je i Dinamo na konferenciji za medije uoči samog susreta. 

-  Lijepo ih je vidjeti kako igraju, izbalansirana su momčad, stabilna, golman je bio ključan na SP-u, vezni red dominira, napad može zabiti svima... Ali to ne znači da u jednoj utakmici oni moraju dobiti. Mi ćemo se hrabro suprotstaviti, pa što bude - zaključio je Leko. 

2402.0.2023.,Split - Ivan Leko odrzao konferenciju za medije uoci derbi utakmice protiv Dinama na Maksimiru. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dinamo je na tablici vodeći s 52 boda, dok drugoplasirani Hajduk ima osam bodova manje. Što ako domaćin sutra pobijedi, prokomentirao nam je trener Nino Bule.

- Mislim da je onda sve gotovo. Niti jedan trener to neće kazati, no teško je nadomjestiti 13 ili 12 bodova u prvenstvu. Ako Hajduk pobijedi, može se nadati borbi za naslov prvaka. Bilo bi zanimljivije. Hajduk je znao pobjeđivati u Maksimiru i ne bi bilo ništa posebno iznenađujuće.

 

Komentara 1

BE
Berri
16:16 25.02.2023.

A ne bi Livaja išao s klupskim autobusom? Nisu nikada čuli za maske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije