KVALIFIKACIJE ZA EURO

Marwijk: Uživao sam ponižavajući Mađare

\'Netherlands\' Rafael van der Vaart (R) is pushed by Hungary\'s Zoltan Gera during their Euro 2012 group E qualifying match in Puskas stadium of Budapest on March 25, 2011. AFP PHOTO / ATTILA KISBENE
AFP
27.03.2011.
u 09:16

David Villa s dva je pogotka protiv Češke prestigao Raula i postao najbolji strijelac Španjolske u povijesti.

Nogometaši Nizozemske na stadionu Ferenca Puskasa u Budimpešti nokautirali su Mađarsku sa 4:0, a nakon utakmice njihovu još većem jadu pridonijela je izjava trenera Oranja Berta van Marwijka da je uživao gledajući kako njegova momčad ponižava domaćina.

– Zaista sam uživao gledajući našu igru, mislim da smo baš ponizili Mađarsku, iako je ovo bila njihova ključna domaća utakmica. Mislim da svega nekoliko reprezentacija može ovako odigrati – rekao je Bert van Marwijk.

Za razliku od Nizozemske, drugi finalist posljednjeg SP-a, Španjolska, nije briljirao. Dugo su se mučili s Česima, no na kraju su preokrenuli zaostatak od jednog gola u pobjedu 2:1. Oba gola zabio je David Villa, koji je prije utakmice sa 44 gola dijelio mjesto najboljeg strijelca u povijesti španjolske reprezentacije.

– Uoči utakmice Pepe Reina rekao mi je da ću zabiti jedan gol i prestići Raula. A ja sam zabio dva – smiješio se Villa te dodao:

– Protiv Češke je bilo jako teško. Ljudi misle da možemo svakoga lako pobijediti, a to baš i nije tako.

Zahvaljujući pobjedi Italije u Sloveniji (1:0), reprezentacija Srbije vratila se u borbu za 2. mjesto u skupini C.

– Krajnjim naporom preokrenuli smo vodstvo Sjeverne Irske. Jedno smo finale dobili, sada nam ih slijedi još pet – smatra kapetan srpske reprezentacije Dejan Stanković.

Junak pobjede azzurra u Ljubljani bio je Thiago Motta, Brazilac kojem je ovo bio drugi nastup za Italiju.

– Nije loše zabiti već u drugom nastupu. Hvala igračima što su me primili kao da sam Talijan – rekao je Motta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije