LOŠE SUĐENJE

Strahonja se izgubio! Kek: To neću komentirati

Marijo Strahonja
Nel Pavletic/PIXSELL
16.08.2015.
u 12:00

'Nemojte biti bez respekta prema mojoj momčadi, ne znate u kakvom smo stanju, ne znate jesmo li u stanju svaku utakmicu odigrati devedeset minuta.'

Pognute glave, i Rijeka i Hajduk ostali su bez dva boda. Igralo se na Kantridi ili Rujevici dvoboji Splićana i Riječana uvijek ponude dosta nervoze, nezadovoljstva suđenjem. Tih 0:0 na Rujevici praktički je bilo ništa-ništa.

Hajduk nije uspio iskoristiti igrača više kojeg je imao nekih pedesetak minuta nakon što je isključen Moises u 16. minuti. Ali, nije ni pokazao neku volju za napasati Rijeku, ovaj Hajduk protiv jakih momčadi i nije spreman za takvu igru. Istina, imao je nekoliko dobrih prigoda u tom periodu, šutirali su Juranović i Vlašić, maestralno je obranio Vargić, pa je Caktaš u 55. minuti bio sam na deset metara od vratiju, ali nije se snašao. Trener bijelih Damir Burić doslovno je poludio kada mu je rečena primjedba da je Hajduk igrao kukavički.

- Nemojte biti bez respekta prema mojoj momčadi, ne znate u kakvom smo stanju, ne znate jesmo li u stanju svaku utakmicu odigrati devedeset minuta. Rijeka nam nije zapucala na gol, a mi smo imali svoje šanse. Ide na našu dušu, imali smo mogućnost pobijediti, s tim nismo zadovoljni, ali važno mi je da smo htjeli, da sam vidio žar u očima mojih igrača - kazao je Burić.

Od 64. minute Hajduk je izgubio igrača više, Argentinac Julian Velazquez nije se snašao na kiši i pomeo je Ristovskog, pa ga je Marijo Strahonja poslao u svlačionicu. Debitant na desnom beku Hajduka nije se proslavio u svom debiju, glupo je ostavio svoju momčad na cjedilu. A dok je bio u igri pokazao je čvrstinu, nema kod njega lucidnih poteza. Možda će koristiti na tom desnom beku.

- Bio je dobar do isključenja. A taj crveni karton? Dogodilo se - kratko ga je ocijenio Burić.

Dok se igralo "deset na deset" Hajduk je imao odličnu prigodu Maglice, Rijeka je mogla do pobjede u posljednjoj minuti, ali udarac Roshija blokirao je Milović.

- S igračem manje smo dobro stajali, taj crveni karton usmjerio je utakmicu. Na kraju, kad igraš s deset igrača, morao bi biti zadovoljan s 0:0, ali ja nisam. Napravio sam taktičku zamjenu kada sam izveo Jugovića, baš i ne razumijem njegovu ljutnju zbog toga. Nedostaje nam zajedništva, trebaju svi poginuti jedan za drugoga, a ne misliti na sebe - kazao je Kek.

Posebno poglavlje je sudac Marijo Strahonja, koji je slabo odsudio utakmicu. Obje momčadi imaju primjedbi na njega, Rijeka smatra da je Moises prestrogo isključen, Hajduk je Samardžićevu ruku na Vlašićevom ramenu vidio kao prekršaj za jedanaesterac. Jednostavno, Strahonja nije imao svoj dan... Burić nije želio ništa govoriti, Kek je dao jasnu poruku.

- Što da radim, da komentiram samo ja. Ispadam smiješan, ispada da tražim alibije. Postoje kamere, valjda se sve vidi - rekao je Kek.

RIJEKA - Stadion Rujevica. Vrijeme kišovito. Gledatelja 5400.

Sudac Marijo Strahonja (Zaprešić) 5.

RIJEKA: Vargić 7 - Ristovski 6.5, Samardžić 5.5, Lešković 6, Tomečak 6 - Maleš 6 (od 63. Radošević 5.5), Močinić 5.5 - Jugović 5.5 (od 43. Tomasov 6.5), Moises 5, Sharbini 6.5 (od 88. Roshi -) - Balaj 5. Trener Matjaž Kek.

HAJDUK: Kalinić 6.5 - Velazquez 5, Milović 6.5, Nižić 5.5, Juranović 6.5 - Jefferson 6 - Sušić 6, Balić 5.5 (od 68. Billy 5.5), Caktaš 6, Vlašić 6 (od 84. Roguljić -) - Kiš 5 (od 63. Maglica 6). Trener Damir Burić.

Crveni karton: Moises (16.), Velsquez (64.)

Igrač utakmice: Ivan Vargić

>> Hajduk i Rijeka remizirali bez golova, obje momčadi završile s 10 igrača

Komentara 13

DH
dalibor.hren
16:14 16.08.2015.

Zbog čega pravednici iz Hajduka ne komentiraju nedosuđeni penal za Lokomotivu u prošlom kolu?

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
13:37 16.08.2015.

prestrogo dosuđen prvi crveni karton.... i sa igračem više - Hajduk nemoćan i sterilan. Mislim da Kek treba žaliti za izgubljena dva boda.... Sa ovakvom igrom, Hajduk će se trebati itekako sa Splitom, Belupom, Osijekom i još nekima boriti za 3.mjesto....

DO
dommar36
17:44 16.08.2015.

jad i bijeda od nogometa...svi na burzu..odmah sada odmah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije