HANŽEK

MAX Boltu milijuni, Blanki darovi

Usain Bolt
Reuters
11.09.2011.
u 09:28

Od brojnih osvojenih medalja na velikim atletskim natjecanjima, Blanku je Adidas uglavnom nagrađivao bogatim poklonima, ali ne i nekim značajnijim novčanim sredstvima, kao što, primjerice, nagrađuje svaku medalju hrvatskih rukometaša...

Na zagrebačkom atletskom mitingu gledatelji će imati prilike uživo vidjeti dva najpoznatija atletska manekena sportskih tvrtki Adidasa i Pume - Blanku Vlašić i Usaina Bolta. Još da je u Zagreb došla Jelena Isinbajeva, svjetska rekorderka u skoku s motkom...

- Ona je najpoznatija atletska manekenka kineske sportske odjeće Li Ning. Ugovor koji je potpisala s tvrtkom nekada sjajnog kineskog gimnastičara na četiri godine vrijedan je sedam milijuna dolara - rekao je Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza, za novi broj sportskog tjednika Max.

Usain Bolt je 2010. godine potpisao ugovor s njemačkom sportskom tvrtkom Puma. To je u to vrijeme bio financijski najviši ugovor kada je riječ o atletici. U Pumi strogo čuvaju podatak o kojem je iznosu riječ. Nagađa se da je Puma platila 32 milijuna dolara za tri godine, a isti takav iznos dobio je, primjerice, portugalski nogometaš Ronaldo od Nikea, ali za četiri godine.

- Puma je oduvijek bila moj favorit, još dok nisam bio tako poznat - rekao je Usain Bolt koji je ove godine promovirao novu Puminu liniju - Boltovu kolekciju - u kojoj, primjerice, tenisice koštaju 100, a jakna 80 eura.

Blanka je uz Adidas od svojih prvih ozbiljnijih nastupa.

- Ako je netko i pomislio da Blanka od Adidasa dobiva velik novac, grdno se prevario - rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Blanka ima ugovor s Adidasom do 2013. godine. Razmišljaju li Vlašići o tome da promijene sportsku tvrtku?

- Da, moguće je da napustimo Adidas - istaknuo je Joško i dodao: - Ne možemo se požaliti na Adidas kada je riječ o opremi. Pokriva nas jako dobro.

Zanimljiva su iskustva hrvatske rukometne reprezentacije s Adidasom.

- Osim što su nam dužni svake godine isporučiti opremu za sve naše selekcije, posebno nas nagrađuju za medalje na velikim natjecanjima. Ugovor se potpisuje na četiri godine, a ako u te četiri godine nijedna selekcija ne osvoji medalju, ugovor se raskida - rekao je Ratko Balenović, direktor hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Hrvatska atletska reprezentacija ima ugovor s Nikeom. Kako na velikim natjecanjima svi naši atletičari i atletičarke moraju nastupati u dresovima Nikea, to je za njih odlična reklama, posebice zbog Blanke i Sandre Perković.

Komentara 1

KA
kajinx
14:08 11.09.2011.

Adidas, novce na stol !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije