HAJDUK

Mehmed Baždarević novi je kandidat za sportskog direktora

Marin Brbić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
17.11.2013.
u 23:48

Proslavljeni 53-godišnji vezist iz Bosne i Hercegovine posljednji je angažman imao u katarskom Al-Wakrahu. Prije toga bio je trener Sochauxa i Grenoblea, a nikad nije radio kao sportski direktor.

Uskoro će u Hajduku rješavati pitanje sportskog direktora, to je mjesto prazno nakon odlaska Šveđanina Jensa Anderssona.

Nedavno je predsjednik bijelih Marin Brbić najavio mogućnost da tu funkciju u hodu preuzme Hari Vukas, pomoćnik Igora Tudora. Tako bi se stvorila, smatra Brbić, simbioza struke. Ali ima onih u vodstvu Hajduka koji smatraju da sportski direktor mora biti korektiv trenera, tako da se tek ima vidjeti kako će se razviti ta situacija.

Uglavnom, pozicija sportskog direktora je primamljiva, svakome je ugodno da mu u životopisu stoji kako je vodio struku Hajduka. Kandidata će još biti. Jedan od novih je Mehmed Baždarević, koji je prije tri godine bio kandidat za trenera Hajduka.

Proslavljeni 53-godišnji vezist iz Bosne i Hercegovine posljednji je angažman imao u katarskom Al-Wakrahu. Prije toga bio je trener Sochauxa i Grenoblea, a nikad nije radio kao sportski direktor. U međuvremenu je odbio klupu Crvene Zvezde.

Zanimljivo, Baždarević se u Poljudu pojavio na utakmici Hajduka i Istre. Neki kontakt između njega i Hajduka već je uspostavljen. Inače, u jednom trenutku kao kandidat za sportskog direktora Hajduka figurirao je i aktualni trener Igor Tudor – trebao je postati Hajdukov Alex Ferguson.

Međutim, sam Tudor odbio je takve kombinacije koje su osmislili Hajdukovi čelnici jer smatra da su to dvije nespojive funkcije. Hajduk će sportskog direktora izabrati tijekom zimske stanke, sada je Baždarević jedan od kandidata, ali sigurno je da će se naći još uglednih imena.

>> Tudor kažnjen s 15 tisuća kuna, kažnjeni Hajduk i Dinamo
>> U Hajduk stigao igrač iz Barcelonine omladinske škole

Ključne riječi

Komentara 3

IK
Ilija Kobac
09:29 18.11.2013.

Svaka cast "Mesi", ali Hajduku treba "pravi" Hajdukovac!!!Ovi stranci dodju i odu, nema tu "ljubavi" rada sa srcem zato se stalno mijenjaju!!!

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:08 18.11.2013.

Kakav kaos, kakvo lutanje. Pa kako može Hari Vukas kao pomoćnik Tudora postati sportski direktor...? Kako to uopće nekome padne na pamet?

MI
Mingan
15:44 18.11.2013.

Ponovo ću izraziti svoje negativno mišljenje jer prethodno mi je odletilo zbog ružnih riječi ( ispričavam se svima ali čini se da s novim izgledom portala idu i nova stroža pravila jer aludirati riječju na neku nepristojnu radnju nije isto što i izreći dotičnu nepristojnu radnju). Dakle, mislim da je izmišljena funkcija sportskog direktora u potpunosti nepotrebna i beskorisna. Korisna je samo onom koji dobiva dobre ( 6 prijavljenih somića Andersson a Maminjo Jr. 7 !! ) novce maltretirajući trenera, putujući po svijetu gratis, inkasirajući lovicu od kojekavih menagera što im je ugurao njihove štićenike u klub (obično se pokažu za "velika" pojačanja) i sve to na ime upitne stručnosti i nogometnog znanja bez i malo odgovornosti jer trener je tu kriv za rezultat (može i bez iskustva kao g. Meho). Posebno volim ovog našeg: kaže ne da mu se biti trener, ma nemoj !? Bolje je biti na finoj plaćici, putovati malo, kao što rekoh, na ime "skautinga" , smijeniti tu i tamo kojeg trenera, nazvati koji puta recimo Vahu i pitat jel ima kojeg igrača (poslije kad ispadne dobar busat se u prsa), s geliranom kosicom upicanjen sjesti i iz prvog reda gledati tekme. Bez stresa i bez odgovornosti. Na žalost svaki naš hrvatski nogometni klub ima svog "čuvara državnog pečata" , umjesto za te novce, da imaju nekog, poštenog nadarenog, mladog igrača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije