Francuski mediji tvrde

Messi odlazi u Saudijsku Arabiju za najveću svotu u povijesti: 'Dogovor je već postignut'

Ligue 1 - OGC Nice v Paris St Germain
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/3
09.05.2023.
u 12:15

Pretpostavka je da će u slučaju provedbe ovakvog transfera na saudijskim travnjacima biti obnovljeno staro rivalstvo Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Međutim, takav ishod mogao bi poremetiti Portugalac

Odlazak Lionela Messija iz PSG-a u Saudijsku Arabiju je dogovoren, tvrde francuski mediji. Jedan od najboljih igrača svih vremena potpisat će ugovor za Al-Hilal vrijedan čak 600 milijuna eura. 

Prema pisanju agencije France-Presse, izvor iz Saudijske Arabije blizak pregovorima potvrdio je da će Messi iduće sezone igrati na Bliskom Istoku i opisao transfer kao "golem". 

Dodao je i kako je dogovor već postignut i siguran. PSG, koji je nakon utakmice s Lorientom i poraza s rezultatom 3:1 Argentinca suspendirao nakon što se nenajavljeno nije pojavio na treningu, nije komentirao informacije, već samo ponovio da ugovor traje do 30. lipnja. Messi je turistički ambasador bliskoistočne zemlje te je u tom kapacitetu otišao na sporno putovanje.

Potez je izazvao nezadovoljstvo kluba, suigrača i navijača. Klub ga je prvotno suspendirao na dva tjedna, ali mjera je ubrzo ukinuta. Premda njegov bivši klub, Barcelona, ima veliku želju vratiti svoju zvijezdu, LaLiga joj postavlja prepreke, a našli su se i u nezavidnoj financijskoj situaciji zbog koje financijski ne mogu konkurirati saudijskim ponudama.

Pretpostavka je da će u slučaju provedbe ovakvog transfera na saudijskim travnjacima biti obnovljeno staro rivalstvo Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Računicu bi ipak mogao poremetiti odlazak Portugalca, o kojem pišu španjolski mediji, tvrdeći da predsjednik Reala za njega ima mnogo posla ako se odluči biti ambasador kluba.

VIDEO: Grobari vrijeđali igrače Reala i zapjevali Hezonji. Hrvat ih oduševio jednim potezom

Komentara 3

Avatar fidelio
fidelio
12:39 09.05.2023.

Lik je postigao u sportskom smislu gotovo sve sto se postici da, plus minus. I sad jos samo slatka penzija da se malo napuni kucni proracun. Nista mu se ne da zamjeriti, bas kao sto ne bi zamjerili ni Luki da je odlucio otici iz Reala za dobru lovu.

Avatar Babakata
Babakata
12:34 09.05.2023.

Kako ovo objasniti nego da je novac Bog ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije