KAKVA ČAST

Messi ulazi u španjolski rječnik: nastaje pridjev "inmessionante"

Lionel Messi
DPA/Pixsell
10.02.2013.
u 13:20

Jedno od objašnjenja riječi "inmessionante" bilo bi, a što drugo nego - savršen način igranja nogometa

Lionel Messi na korak je do ulaska u rječnik standardnog španjolskog jezika! El Mundo Deportivo donosi kako je ideja potekla od Pepsija te kako ima za cilj da se u španjolski rječnik uvede pridjev koji označava ono što Messi predstavlja na terenu.

Prijedloga je bilo mnogo, a pobijedila je riječ \"inmessionante\", što bi u prijevodu značilo \"mesijevski\". Pobjednički termin odabrao je izbornik Argentine Alejandro Sabella. Ukoliko španjolske jezične institucije usvoje prijedlog, u riječniku bi uz riječ \"inmessionante\" stajalo objašnjenje:

1) savršen način igranja nogometa, nevjerojatan kapacitet da se razvijate
2) opis najboljeg nogometaša svih vremena

Podsjetimo, nedavno je Zlatan Ibrahimović dobio svoju riječ u švedskom rječniku - \"zlatanera\", što u prijevodu znači dominirati poput Ibrahimovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije