ON Skroman, svi drugi ga hvale

Messi zadivio nogometni svijet

Lionel Messi
Foto: Reuters
1/5
07.04.2010.
u 08:37

Da nije velik samo na terenu nego i izvan njega nogometni čarobnjak Lionel Messi potvrdio je i u prvoj izjavi nakon briljantne večeri u kojoj je s četiri pogotka odveo Barcelonu u polufinale Lige prvaka.

Katalonci su poslije 2-2 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici prije šest dana na Emiratesu, pred svojim navijačima deklasirali Arsenal s 4-1, a jedini je strijelac bio najbolji nogometaš svijeta koji je “poništio” početno vodstvo Engleza.

- Ovo što sam napravio nije toliko važno, igra cijele momčadi je ono što se računa - skromno je kazao 22-godišnji Argentinac dodavši:

- Nismo dobro krenuli u utakmicu, ali, srećom, sve je dobro završilo. Stvarno sam sretan. Polufinalne će utakmice protiv Intera biti teške, zato moramo nastaviti naporno raditi ako želimo u finale.

Messi sada na kontu ima 25 pogodaka u 42 utakmice u Ligi prvaka u svojoj karijeri, što ga čini prvim klupskim strijelcem u ovom natjecanju. U dresu Barcelone je postigao 119 golova u svim natjecanjima, a samo ove sezone nevjerojatnih 39.

Wenger: Messi je bez konkurencije najbolji na svijetu
Briljantno izdanje Lionela Messija izbacilo je Arsenal iz Lige prvaka. Sjajni je Argentinac postigao sva četiri gola u pobjedi (4-1) Katalonaca protiv londonskih topnika u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka...

Prvi je ogled momčadi, igran na Emiratesu, završen sa 2-2 uz izrazitu dominaciju španjolskog sastava. Na naplatu je sve došlo u uzvratu na Camp Nouu na kojem se nogometni svijet još jednom morao pokloniti umijeću argentinskog maga.

Naklonio se nakon susreta i menadžer topnika Francuz Arsene Wenger.

- Izgubili smo od momčadi koja je bolja od nas, momčadi koja u svojim redovima ima najboljeg nogometaša na svijetu. Ne samo da je Messi najbolji, on nema konkurencije. Kada je on "unutra", raspoložen za igru, onda je nevjerojatno opasan, a kada krene, ne može ga se zaustaviti.

- Mi smo imali svoje šanse, nekoliko njih bilo je sjajno. Imali smo šansu i otići na 2-0 prilikom iz kontranapada, ali smo obrambeno odigrali loše. A kada Messi ima svoju večer, onda to stiže na naplatu - zaključio je Wenger.

Laporta: Messi je genijalac
U natjecanje u pohvalama Lionelu Messiju uključio se i predsjednik njegova kluba, Barcelone, Joan Laporta. Čelni čovjek katalonskog kluba sve je sažeo u nekoliko riječi...

- Messi je genijalac - poručio je Laporta nakon utakmice u kojoj je Argentinac s četiri pogotka predvodio Barcelonu do pobjede protiv Arsenala (4-1) u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

- Cijela se momčad borila i odradila veliki posao, ali Messi je bio genijalan. Sve je prilike iskoristio na sjajan način.

Okrenuo se Laporta potom i polufinalu u kojem će se aktualnom europskom prvaku suprotstaviti Inter.

- Bit će to izvrsni dvoboji između momčadi svjetske reputacije. Ali sad se trebamo okrenuti subotnjoj utakmici, siguran sam da je trener Pep Guardiola već počeo raditi na njoj - poručio je Laporta, aludiravši na najveći španjolski derbi protiv Reala, koji je na rasporedu u subotu u sklopu 31. kola Primere.

Guardiola: Messi je pokazao kakva je zvijezda
Barcelonin trener Josep Guardiola pohvalio je cijelu svoju momčad, a posebice Lionela Messija nakon pobjede nad Arsenalom i plasmana u polufinale nogometne Lige prvaka...

Barcelona je u uzvratnom dvoboju na Camp Nouu slavila protiv topnika sa 4-1 četirima golovima nevjerojatnog Messija i tako osigurala plasman među četiri najbolje momčadi.

- Imali smo veći posjed lopte, ali stvari su svejedno bile opasne po nas. Kada smo izjednačili, to nas je malo smirilo i postali smo puno agresivniji u obrani. Izuzetno smo zadovoljni onime što smo postigli. Svaki igrač u momčadi zna točno što treba raditi i igramo s više intenziteta no ikad. Čak smo pritiskali i Manuela Almuniju u 80. minuti utakmice - rekao je Guardiola i potom aplaudirao Messiju.

- Večeras je bio vruć i pokazao je kakva je zvijezda. Sutra ćemo uživati u ovoj pobjedi, a onda ćemo se u četvrtak i petak koncentrirati na utakmicu s Realom. Želio bih čestitati ne samo momčadi nego i Barceloni kao instituciji jer smo u pet godina nastupili u četiri polufinala Lige prvaka i to dovoljno govori o kvaliteti kluba. Sada imamo vremena pripremiti se za Inter. Utakmice u skupini protiv Intera bile su teške, ali mi ćemo nastaviti igrati dobar nogomet i demonstrirati to Europi i cijelom svijetu.

Na kraju je španjolski strateg dodao da je uoči utakmice s Arsenalom Barceloninu svlačionicu posjetio Roberto Baggio, sjajni bivši talijanski reprezentativac i Guardiolin bivši suigrač iz Brescije.

- Sretan sam što nas je došao gledati. On je moj jako dobar prijatelj i razgovarao je s igračima u svlačionici. On zna da je Barcelona također njegov dom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije