UKRAJINA Izbornik Oleksij Mihajličenko nije želio otkriti sastav ni formaciju

Mihajličenko: Idemo i na prvo mjesto

05.06.2009.
u 18:51

Ozljeda Alijeva nije pokvarila dobro raspoloženje ukrajinskoga izbornika Oleksija Mihajličenka. On ne odustaje od svoga plana, tvrdi da je u Zagreb došao po pobjedu. A što ako izgubite, hoćete li u nedjelju i dalje biti izbornik?

– Kad bih razmišljao o gubitku posla, ne bih ništa ni radio. Recite vi meni: hoće li Bilić ostati izbornik ako izgubi od mene? – uzvratio je lukavo Mihajličenko.

Ukrajinski izbornik nije želio otkriti sastav koji će suprotstaviti Biliću. A bilo je pokušaja da ga se “otvori”. Primjerice, hoće li u napadu istodobno zaigrati Voronjin, Ševčenko i Milevski? Ovo je utakmica u kojoj morate ići na pobjedu.

– A protiv Kazahstana i Bjelorusije nismo morali pobijediti? Hrvatska je naš izravni konkurent za drugo mjesto, ali ja nisam odustao ni od prvoga. Tko će igrati, ne želim odgovoriti, samo mogu reći da su svi moji igrači u izvrsnom psihičkom i fizičkom stanju! Tako dobrom da imam glavobolju zbog sastavljanja momčadi, jer imam puno dobrih igrača.

Kako ćete nadomjestiti Alijeva?

– Ono što se dogodilo Alijevu sastavni je dio ovoga sporta, na to nismo mogli utjecati – diplomatski je uzvratio Mihajličenko.

Jesu li problemi prvoga vratara Pletikose velika slabost Hrvata?

– Isto bi nam bilo i kad bi on branio. Želimo li pobijediti, moramo pucati na gol. Nikada ne pripremam utakmicu na slabostima suparnika, nego na svojim adutima.

Naglasio je da se konzultira s cijelim svojim stožerom o sastavu (“nisu oni ovdje da nose dresove i zastavice”), ali njegova je uvijek posljednja. I na kraju:

– Obje momčadi danas moraju pobijediti, znači, bit će to velika utakmica, s puno “paprike” – završio je Mihajličenko.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije