OBJAVILI NA TWITTERU

Njemačka policija privela tri Hrvata jer su veličali Hitlera, kod jednog pronađen neobičan nož

Navijači
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
29.09.2015.
u 23:08

Sve obavijesti bile su na njemačkom i hrvatskom jeziku pa su navijači mogli saznati sve bitne informacije na jednom mjestu

Minhenška policija napravila je odličan posao prije utakmice Bayerna i Dinama jer unatoč tisućama navijača hrvatskog prvaka - od čega 3770 njih na stadionu među 67230 gostiju - ali i trajanju Oktoberfesta, kontrolirali su situaciju i spriječili svaki incident te usput našli vremena na službenom Twitter profilu pisati obavijesti na njemačkom i hrvatskom jeziku, uz hashtag "gnkdinamo" kako bi lakše svi saznali za objave.

Hrvati su tako mogli pratiti situaciju s prometom, ali i saznati kako se ponašati u okolici stadiona. Primjerice, rečeno je na njihovom Twitteru da nitko tko nema vaučere i ulaznice ne može u blizinu stadiona, što grupa od 40 navijača Dinama nije poslušala pa su privedeni na kolodvoru i odvedeni u postaju.

A tamo su završila i trojica navijača jer su dizali desnicu i veličali Hitlera, odnosno, jedan je imao istetovirano "SS" na vratu. No nije stalo na tome, policija je nastavila sa statusima na Twitteru i tijekom utakmice pa je obavjestila da je sve većinom mirno i da se nada da će tako ostati.

Ipak, u dijelu s gostujućim navijačima, a to su Dinamovi, došlo je do manjeg naguravanja i policija je odmah intervenirala te privela jednu osobu.

Kod jednog navijača pronađen je sklopivi nož u obliku kartice.

 

Na tome je stalo, poslije toga nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

>> Boysi nisu uspjeli do stadiona, policija ih privela na kolodvoru

>> Bayern pobijedio Dinamo sa 5:0, Lewandowski poput Olića

>> München oblijepljen letcima protiv Mamića, navijači uživaju na Oktoberfestu

Komentara 21

RP
rpzagreb
00:01 30.09.2015.

Treba se samo držati reda i stvar funkcionira. Kod nas samo blebeću, filozofiraju u prazno već godinama a divljaci i dalje uništavaju tuđu imovinu, pale aute, tuku se i divljaju....... I opet ih zovu navijačima jer ustvari nikome nije stalo do reda i zakona.

DU
Deleted user
23:20 29.09.2015.

Braca Nijemci na hrvatskom pišu!

VU
vucko
10:22 30.09.2015.

Bilo je to davno kad sam se vracao iz Zagreba za Düsseldorf koncem mjeseca rujna,pa rekoh idem preko Minchena i da pogledam taj cuveni Oktoberfest.Jos je onda krigla pive kostala 7,50 € ( Danas kosta 10,20 €) i otisao usao u veliki sator koji prima 1,200 gostiju.Svi pjevaju cesto i polupijani a nakon jedan sat izasao sam is satora i malo prosetao na svjezem zraku otjeran od silnog dima zigareta. Onda iza satora spazim jedan par koji se drzi oko pasa.Zenska je bila toliko pijana da je jedva stajala na nogama i nije vise niti znala reci Oktoberfest vec je stalno govorila ; " OTTO FESTE " Neznam zasto mi se to usjeklo u glavu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije