SRETAN ROĐENDAN

Mirko Filipović: Osjećao sam se kao zadnji bijednik. Nisam imao što jesti, a nisam imao nikoga da me uhljebi

Vinkovci: 10.9.1974. ro?en Mirko Filipovi?
Foto: strukisa
1/24
10.09.2024.
u 12:12

Ne želim ovdje glumiti mučenika no katkada sam se doista osjećao kao zadnji bijednik jer je bilo situacija kada, doslovce, nisam imao što jesti pa sam posuđivao bonove za studentski restoran.

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović danas slavi 50. rođendan. Rođen je na današnji dan 1974. u Vinkovcima. Iza ovoga nevjerojatnog sportaša sjajna je karijera koju je okončao 2019. godine nakon što je doživio moždani udar. Dva tjedna prije toga odradio je svoju posljednju borbu karijere kad je na Bellator 216 priredbi jednoglasnom odlukom svladao Roya Nelsona. 

– Srećom, nemam nikakvih vidljivih posljedica iako moždani udari jako često paraliziraju i deformiraju i tijelo i lice. Ja sam to srećom izbjegao i nadam se da će tako i ostati – poručio je Mirko tada.

 

Tijekom svoje legendarne karijere Mirko se borio 52 puta, od čega je ostvario 38 pobjeda, 11 poraza, dvije borbe s neodlučenim ishodom te jedan "no-contest".

Foto: strukisa

Prošao je težak put i iz skromne obitelji postao sportaš kojega su obožavali diljem svijeta, a u Japanu je stekao status božanstva.

– Nisam imao nikoga da me uhljebi jer da jesam, možda ovo nikad ne bih postigao. Baš te godine, u travnju 1994. kada sam upisao Policijsku akademiju, tada mi je umro otac pa nisam imao ni očevo zaleđe. I sve to me očvrsnulo i da prebrodim onih 11 operacija. Godine 2008. imao sam ozljedu prednjih križnih ligamenata, koljeno mi je ispalo iz ležišta, no nakon toga borio sam se još 11 godina jer trenirati i boriti se bio je moj život, a i bio sam vrhunski plaćen – rekao je Mirko i dodao:

 

– Kada sam došao studirati na Policijskoj akademiji, nisam imao pravo na studentski dom pa sam se na Savi neko vrijeme švercao, najprije kod dvojice prijatelja, a potom sam kupio krevet od jednog dečka iz Zaboka koji je imao pravo na studentski dom. Ne želim ovdje glumiti mučenika, no ponekad sam se doista osjećao kao zadnji bijednik jer je bilo situacija kada, doslovce, nisam imao što jesti pa sam posuđivao bonove za studentski restoran. Jednom mi je netko na treningu razbio nos, krvi je bilo na sve strane, a ja nisam išao liječniku jer nisam imao zdravstveno osiguranje nego sam čekao da to samo zaraste. A onaj koji nakon toga nastavi, taj će nešto i napraviti.

Foto: strukisa

No Mirko je prebrodio sve nedaće, pokazao da se uz čeličnu volju može sve ostvariti i danas se njegovo ime izgovara s poštovanjem. Sretan rođendan Cro Copu!

Komentara 4

DA
darwil
13:20 10.09.2024.

Mirko sve pohvale u sportu ali si zaboravio Karamarka i Anđelka Leku prvi te uhljebio drugi hranio

Avatar svinjski_biser2
svinjski_biser2
15:37 10.09.2024.

reče on kao bivši zastupnik koji će biti upamćen ni po čem!

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
14:23 10.09.2024.

onog dana kad si se prodao sdPartiji za mandat i mirovinu u Saboru - za mene si umro... počivaj u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije