Hrvatska - Austrija (petak, 18 sati)

Hrvatska nema razloga za brigu: Šimić je u formi, imamo i ova dva aduta

storyeditor/2022-03-21/PXL_020921_34415041.jpg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
22.03.2022.
u 14:00

Izbornik Bišćan nedavno je objavio popis igrača na koje računa za taj susret, ali nije moglo bez ozljeda i ostao je bez trojice igrača. Sa svog popisa morao je prekrižiti Marca Pašalića, Marka Bulata i Hrvoja Smolčića koji su ozlijeđeni te je pozvao trojicu novih igrača - Tonija Fruka iz Gorice, veznjaka Slavena Belupa Arijana Brkovića te Denisa Bušnju iz Rijeke

Dok se vatreni okupljaju za pripremnu utakmicu sa Slovenijom u Dohi, mlada hrvatska nogometna reprezentacija čeka onu natjecateljsku s Austrijom.

Naime, izabranici Igora Bišćana nastoje se kvalificirati na Europsko prvenstvo igrača do 21 godine koje je na rasporedu 2023. i u tome su prilično dobri.

Sjajna statistika

U šest susreta postigli su šest pobjeda uz gol-razliku 17:4 i s 18 bodova prva su momčad u skupini A.

Mlada reprezentacija ne bi trebala imati problema ni u petak kada se u Varaždiu sastaje s Austrijom (18 sati).

Izbornik Bišćan nedavno je objavio popis igrača na koje računa za taj susret, ali nije moglo bez ozljeda i ostao je bez trojice igrača. Sa svog popisa morao je prekrižiti Marca Pašalića, Marka Bulata i Hrvoja Smolčića koji su ozlijeđeni te je pozvao trojicu novih igrača - Tonija Fruka iz Gorice, veznjaka Slavena Belupa Arijana Brkovića te Denisa Bušnju iz Rijeke.

No, ima i dobrih vijesti, a to su da je Bišćan dobio snažne adute u dvojcu koji je ispod Dalićeve crte.

Naime, Josip Stanišić i Luka Sučić već su nastupili za A-reprezentaciju (Sučić 1, Stanišić 3), a sjajno će se uklopiti u pobjednički mentalitet mlade vrste.

08.11.2021., Stadion Maksimir, Zagreb - Trening hrvatske nogometne reprezentacije u pripremama za utakmice protiv Malte i Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Josip Stanisic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Sučić je ove sezone 35 puta nastupio za Salzburg, od toga osam puta u Ligi prvaka, a dobro se snalazi i na travnjacima Bundeslige. Za mlade vatrene postigao je četiri pogotka i dva puta asistirao za gol.

Tu je i Josip Šutalo za kojeg je i Zlatko Dalić rekao da ga prati, ali da trenutačno treba mladoj reprezentaciji.

Ne treba ni govoriti da je Roko Šimić u sjajnoj golgeterskoj formi. Igrač je Lieferinga, što je zapravo U-19 momčad Salzburga, i za nju redovito zabija. Osim toga, nedavno je prilvukao pozornost i u juniorskoj Ligi prvaka. Zahvaljujući našem mladom reprezentativcu, Salzburg je izborio polufinale tog natjecanja pobjedom nad PSG-om (3:1). Roko je zabio gol i asistirao.

Za Hrvatsku U21 reprezentaciju u ovom je kvalifikacijskom ciklusu u šest utakmica postigao šest pogodaka i trenutačno je treći strijelac kvalifikacija.

Pokazali karakter

- Austrijance sam još prije prve utakmice kvalifikacija stavljao u kategoriju naših najozbiljnijih suparnika. Oni su jedna moderna, ozbiljna ekipa, čiji igrači igraju u ozbiljnim klubovima, igraju bitne uloge, u kontinuitetu. Volio bih da nakon utakmice u Varaždinu mogu reći da sam se prevario, ali prilično sam siguran da će se svi uvjeriti da je to jedna baš kvalitetna momčad - upozorio je Bišćan koji će nakon utakmice s Austrijom mlade vatrene 29. ožujka voditi u srazu s Finskom za koju kaže sljedeće:

- Finska nije na toj razini, ali bolja je nego što smo mislili prije početka kvalifikacija. Moramo ih ozbiljno shvatiti. Čekaju nas dvije teške utakmice, ali vjerujem u dečke koji su dosad u svima nama probudili dodatni optimizam i pozitivu.

Iako novčana vrijednost i ne mora biti pravi indikator, recimo da Transfermarkt Bišćanove momke procjenjuju na vrijednost od 57,85 milijuna eura, dok su Austrijanci procijenjeni na 29,80 milijuna eura. A posljednji sraz Hrvatske i Austrije, u studenome 2021., završen je 3:1 pobjedom mladih vatrenih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije