MLADEN KRSTAJIĆ ZA MAX!

Golema je čast imati takvog odanog prijatelja kao što je Ivan Rakitić!

Ivan Rakitić
Reuters
20.03.2016.
u 22:39

'Da Ivanu sutra nešto zatreba, bio bih prvi da mu pomognem. Ni sekunde ne bih razmišljao. Tako razmišljaju pravi prijatelji bez obzira na sve. Upravo tako se ponio i Ivan.'

Osim nadaleko poznatoga nogometnog umijeća hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone Ivan Rakitić (28) još jednom je na djelu pokazao i kako ima veliko srce.

Naime, Rakitić je odlučio svojim novcem pomoći Nogometni klub Radnik iz Bijeljine (BiH) i kupiti im semafor za stadion. Radi se o nogometnom klubu koji nastupa u Premier ligi BiH, a koji ima stari semafor na kojemu dječaci ručno mijenjaju rezultat.

- Gradski stadion u Bijeljini uskoro će dobiti novi semafor, koji ispunjava sve europske standarde. Sponzor je ni manje ni više nego prvotimac Barcelone i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Hvala ti, majstore!”, stoji na službenoj Facebook-stranici NK Radnika.

Prezadovoljan neočekivanom donacijom je i predsjednik NK Radnika Mladen Krstajić (42), inače nekadašnji nogometaš beogradskog Partizana i srpski reprezentativac koji je s Rakitićem nekoliko godina igrao i u bundesligašu Schalkeu.

– Sve pohvale za Ivana Rakitića, koji se na prijedlog i organizaciju mog prijatelja Petra Stevića, koji je vlasnik restorana u Njemačkoj, odazvao akciji kako bi Gradski stadion u Bijeljini dobio novi semafor. Ovo je sjajna Ivanova gesta, s njime sam u Schalkeu proveo gotovo pet nezaboravnih godina. I na ovaj način pokazao je kakav je i koliki čovjek. Hvala mu u ime svih igrača i članova NK Radnika, ali i u ime cijele Bijeljine – rekao je Krstajić.

Po riječima Krstajića i Rakitićeva odluka o donaciji semafora donesena je spontano.

– I da Ivanu sutra nešto zatreba, bio bih prvi da mu pomognem. Ni sekunde ne bih razmišljao. Tako razmišljaju pravi prijatelji bez obzira na sve. Upravo tako se ponio i Ivan – istakao je Krstajić.

Hrvatski reprezentativac dobit će i službeni poziv za utakmicu kada novi semafor bude puštan u rad. Krstajić očekuje kako bi do toga moglo doći do kraja prvenstvene sezone što bi na neki način bila i kruna ovogodišnje uspješne godine NK Radnika.

– Ivan će svakako dobiti poziv, ali nećemo inzistirati na njegovom dolasku jer smo svjesni koliko ima obveza u Barceloni kao i da ga uskoro čekaju i pripreme za EP u Francuskoj. Znam koliko smo imali obveza u Schalkeu tako da mogu misliti koliko ima obveza u Barceloni.

Ako dođe tada u Bijeljinu, bit će to super i pravi praznik za nas, a ako ne dođe, nije problem. Proslavit ćemo to nekom drugom prilikom – kaže Krstajić.

Do tada su njegovi igrači već na originalan način pokazali zahvalnost Rakitiću za njegovu donaciju. Oni su, nakon što je objavljena Rakitićeva namjera, na jednu prvenstvenu utakmicu Premier lige istrčali s transparentom na kojem je pisalo: “Jedan je Ivan Rakitić”. Isti transparent potom je prebačen na tribinu gdje su ga držali navijači NK Radnika koji su također hrvatskom reprezentativcu zahvalili na najavljenoj vrijednoj donaciji.

Rakitićevo i Krstajićevo vrijeme u Schalkeu pamti se i po kazni kojom ih je klub počastio. Naime, slobodnu večer dvojica prijatelja iskoristila su za odlazak u provod i na koncert srpske folk-zvijezde Mile Kitića. Uprava Schalkea za taj izlazak je saznala pa je dvojac bio i kažnjen.

– Ma to se dogodilo jednom. Nije niti vrijedno spomena. Otišli smo i zbog toga smo kažnjeni – kroza smijeh kaže Krstajić koji s NK Radnikom ove godine bilježi iznenađujuće dobre rezultate.

Uprava kluba je pred početak sezone postavila cilj plasman do desetog mjesta kako bi zadržali mjesto u Premier ligi pred najavljenu reorganizaciju lige. Plan je odavno premašen pa sada NK Radnik ne samo da je izborio opstanak nego ima i realne šanse da izbori i natjecanje u Europi.

– Zatekli smo klub u velikim financijskim teškoćama i s dugovanjima prema državi i dobavljačima. Pokušavamo to nekako riješiti. Zatražili smo i pomoć Vlade Republike Srpske. U međuvremenu smo za igrače osigurali sve potrebne uvjete kako bi mogli razmišljati samo o nogometu i to za sada daje rezultata. Igrao sam dugo i znam kako razmišlja nogometni profesionalac i što mu treba za kvalitetne igre – istakao je Krstajić. Jedan od planova Uprave NK Radnika je da klub postane svojevrsna “škola nogometa” za klubove nekadašnje “velike četvorke”.

– Bijeljina je odlično zemljopisno pozicionirana i gradu gravitira veliki broj stanovnika. Tu je i mnogo talentirane djece. To moramo iskoristiti na najbolji mogući način. Želimo školovati igrače za druge klubove kao što danas ti klubovi svoje igrače osposobljavaju za igranje u europskim klubovima. To bi bilo dobro za sve – zaključio je Krstajić.

>> Veliko srce Ivana Rakitića: Kupit će novi semafor Radniku iz Bijeljine

Komentara 20

JU
juma
23:10 20.03.2016.

Svidjalo se to nama ili ne, mislim kako čovjek ima pravo slobodno raspolagati novcem koji je zaradio. Za njega bar možemo biti sigurni kako nikome nije ništa ukrao i nikoga prevario, kako bi se sada humanitarno kitio tudjim perjem.

Avatar verum
verum
23:02 20.03.2016.

ima u hrvatskoj i bosni pedesetak razno raznih domova za djecu,raketa sto nisi donirao toj djeci ako vec imas viska novaca nego si dao tom cetnikom klubu,mora da si pamet nasljedio od oca.

VE
vecernji55
22:43 20.03.2016.

Raketa, ima u bosni i HR klubova koji nemaju semafor i jos puno toga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije