Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gabriel Vidović

Hrvat iz Bayerna koji je oduševio debijem u Dinamu za VL: 'Učio sam od Lewe, želim ostati u Zagrebu'

Zagreb: Dinamo i Slaven sastali se u 8. kolu SuperSport HNL
Marko Lukunic/PIXSELL
19.09.2023.
u 12:26

'Bilo je dosta ponuda, raznih kombinacija, ali čim se Dinamo javio, želio sam tamo. Svi dobro znamo kakav je Dinamo klub, kako radi, kakvi su sjajni igrači izašli iz Maksimira i, vjerujte, nisam morao puno razmišljati' rekao je Vidović za Večernj list.

Ako se po jutru dan poznaje, Dinamo je napravio sjajan posao dovođenjem Gabriela Vidovića. Taj 19-godišnjak stigao je iz Bayerna na kraju prijelaznog roka i nakon malo više od dva tjedna u Maksimiru trener Sergej Jakirović dao mu je priliku u udarnoj postavi protiv Slavena Belupa. Dečko mu je to vratio na najljepši način, odličnom igrom i krasnim pogotkom. Odigrao je tih 66 minuta na visokoj razini i plavi bi u njemu mogli imati vrhunsko pojačanje. Uostalom, došao je iz Bayerna gdje se većim dijelom nogometno školovao te je i mladi hrvatski reprezentativac.

A ljepši debi za Dinamo teško je mogao zamisliti.

Obitelj je bila na utakmici

– Teško da bih mogao zamisliti bolji početak, stvarno je bio super taj moj prvi nastup, pobijedili smo, postigao sam pogodak u Maksimiru, ma doista neopisivo – kaže nam Gabriel Vidović.

Kako ste proslavili pogodak i pobjedu?

– Nije bilo nikakve fešte poslije utakmice, svi smo bili sretni i zadovoljni, ali idemo dalje, imamo važnu utakmicu u četvrtak s Astanom. Gledao sam obje utakmice Dinama i Astane u kvalifikacijama, bez obzira na naše dvije pobjede, ovo je nova utakmica. Svaki suparnik je opasan, svakog se mora ozbiljno shvatiti. Mi smo sto posto spremni i želimo što bolje krenuti u europskoj skupini.

Je li bilo treme ili nervoze kad ste saznali da ćete početi utakmicu protiv Slavena Belupa?

– Nije bilo nimalo treme ni nervoze, doživio sam to kao radost i jedva sam čekao da zaigram.

16.09.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 08. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Gabriel Vidovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Što vam je Jakirović rekao prije utakmice?

– Da igram kako znam te da budem opušten i fokusiran. Mislim da sam odigrao kako treba.

A nakon utakmice?

– Čestitao mi je, svi su bili sretni zbog pobjede i zbog mene jer sam u debiju uspio nešto pokazati – veli Vidović.

Vratimo se na početak, kako ste iz Augsburga došli u Bayern?

– Došao sam s 12 ili 13 godina. Zvali su me i triput prije toga, ali roditelji su zaključili da je tada bilo prerano. No onda je u Augsburg došao trener iz Bayerna i odlučili smo da idem u München.

Putovali ste svaki dan 120 kilometara?

– Da, imao sam vozača iz Bayerna, to mi je sve puno olakšalo, ali naputovao sam se.

VEZANI ČLANCI:

Imate četiri nastupa za prvu momčad Bayerna, možete li usporediti te početke s ovima u Dinamu?

– Ta četiri nastupa svakako me vesele, kao i činjenica da sam najmlađi Hrvat koji je zaigrao za prvu momčad Bayerna, no pustimo sad to, sad mi je fokus samo na Dinamu.

Bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann priključio ga je prvoj momčad, on mu je dao tu 51 minutu u četiri nastupa za prvu momčad, a puno ga je tada hvalio i legendarni Lothar Matthaus.

– Nešto sam čuo o tome, u svakom slučaju on je prava nogometna ikona i kad te takva veličina hvali, moraš biti sretan, to ti daje dodatnu snagu.

Kako je bilo trenirati s velikanima poput Lewandowskog?

– Odlično, svi su jako dobri, svaki dan od njih možeš i moraš učiti. Jako su dobri i kao ljudi, nisu se postavljali kao zvijezde prema mlađim igračima, vrlo su pošteni i korektni.

Prošlu sezonu Vidović je proveo na posudbi u nizozemskom Vitesseu, odigravši 25 utakmica; je li to bio dobar potez?

– Svakako, dobio sam dosta dobru minutažu, nešto sam i golova zabio i to je u svakom slučaju bio dobar potez za moj razvoj – priča Vidović.

Kad ste prvi put čuli da Dinamo pokazuje zanimanje za vas?

– Prvo je bilo nešto preko Igora Bišćana, a onda se i klub počeo javljati i ja sam rekao da sam spreman doći u Dinamo jer je to najveći hrvatski klub, a i Bayern se potrudio da se to dogodi.

Tata je 1995. u Augsburg došao iz Žepča, a Gabriel je rođen u Augsburgu. Je li tata navijač Dinama?

– Apsolutno, uvijek je bio navijač Dinama.

Bilo je i drugih zainteresiranih za posudbu, kako ste se odlučili za Dinamo?

– Bilo je dosta ponuda, raznih kombinacija, ali čim se Dinamo javio, želio sam tamo. Svi dobro znamo kakav je Dinamo klub, kako radi, kakvi su sjajni igrači izašli iz Maksimira i, vjerujte, nisam morao puno razmišljati.

16.09.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 06. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Gabriel Vidovic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Kako je sad biti u Dinamu?

– Super, dečki su mi puno olakšali, super su prema meni, vrlo brzo sam se uklopio u svlačionici, a puno su mi pomogli suigrači.

Je li s vama u Zagreb stigao netko od obitelji, gdje stanujete?

– Bila mi je obitelj u subotu na utakmici, ali oni žive u Njemačkoj pa su se morali vratiti, a ja sam se dobro snašao u Zagrebu, brzo sam našao stan.

Na posudbi ste do sljedećeg ljeta, planirate li se tada vratiti u Bayern ili biste voljeli da vas Dinamo otkupi od njemačkog giganta?

– Ne razmišljam još o tome, to mi je još daleko. Fokusiran sam na ovo što ću napraviti u Dinamu do drugog ljeta, ići s plavima od utakmice do utakmice i pokušati izvući sve najbolje. Volim Dinamo i spreman sam u njemu ostati i puno dulje ako u klubu budu spremni otkupiti me od Bayerna.

VEZANI ČLANCI:

Lako sam se odlučio za Hrvatsku

Odigrali ste odlično na lijevom krilu, koja vam je najdraža pozicija?

– Dosad sam igrao na poziciji prednjeg veznog. Ali kad u Dinamu igraš na lijevom krilu, imaš sve mogućnosti. Stožer mi omogućuje da ulazim u sredinu i u subotu se vidjelo da mi ta pozicija itekako odgovara.

Je li bila teška odluka igrati za Hrvatsku?

– Nije bilo teško, već sam igrao za mlađe kategorije, sve do U21 reprezentacije.

A jednog dana nadate se i A reprezentaciji?

– Ako Bog da, ali samo polako, ne treba sad još o tome govoriti, tek sam počeo– zaključio je Vidović.

Komentara 1

SE
sestra1958
15:05 19.09.2023.

samo tako nastavi sa dobrim igrama i ne biti bahat . treba igrati svaku utakmicu dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije