NOGOMET 1. HNL

Modri zaboravite na bodove

01.09.2002.
u 00:00

(20.30 SATI, HRT) U POLJUDU SE SUČELJAVAJU VELIKANI NAŠEG NOGOMETA: HAJDUK I DINAMO OD DARIJA SRNE I SRĐANA ANDRIĆA SPLIT OČEKUJE DA BUDU "DETONATORI" POBJEDE NAD DINAMOM Srna: Vulića nikad ne bih mijenjao za Ćiru Andrić: Slavit ćemo s 1:0, a pogodak će postići Pletikosa u 52. minuti

SPLIT - Rovovska bitka u današnjem derbiju Hajduka i Dinama vodit će se na sredini terena. Gotovo uvijek je bilo tako, tko osvoji sredinu, uzima i bodove. Pred splitskim dvojcem Darijem Srnom i Srđanom Andrićem težak je zadatak. Od njih se očekuje da budu "detonatori" Hajdukove pobjede. Odlazak Jerka Leke u Dinamo iz Kijeva i te kako ih je razveselio.

- Uh, odlična vijest, jedna od boljih uoči ove utakmice. Opasan je taj Leko, odličan igrač, i to je veliki hendikep za Dinamo. Na površinu je isplivao radom i trudom, drago mi je da ga nema - zadovoljan je Srna.

No, opasno će prijetiti Olić i Balaban. Obojica novaci, istina, Balaban je povratnik, ali bilo kako bilo, glavni su Dinamovi aduti na Poljudu.

- Ne sjećam se kada je Balaban odigrao zadnju utakmicu, pa je teško govoriti o njemu. Međutim, njegove kvalitete se znaju. Olić je maksimalno spreman, dao je gol Zadru, paklen igrač - kaže Andrić.

Srna ima dodatak.

- Obojica su dokazani igrači, ali Oliću neće biti lako. Svi će ga dočekati na nož, toliko je govorio da voli Hajduk i čini mi se da je glupo što je otišao u Dinamo. A što ću mu, to je njegov problem.

Opasan će biti i Ćiro Blažević na Dinamovoj klupi.

- Ćiru cijenim po velikim stvarima koje je napravio, ali ga se ne bojim, i on je čovjek. Vezan sam s Vulićem, šest godina mi je trener i nikada ga ne bih mijenjao za Ćiru - žestok je na jeziku, kao i na terenu, Srna.

Unatoč maksimirskim opasnostima, Srna i Andrić su jednoglasni: Hajduk će danas slaviti. Obojica ne bježe od prognoziranja rezultata.

- 2:0, pogotke ćemo dati Krpan u 18. minuti i ja u 71. minuti. Kada dam gol, napokon ću pokazati publici majicu koju nosim ispod dresa, a na njoj piše "melji" - kaže Srna.

- Bit će dovoljno 1:0, Pletikosa iz jedanaesterca u 52. minuti - Andrićeva je prognoza.

Poruka dinamovcima?

- Neka dođu, odigraju i neka ne očekuju puno toga. Mislim na bodove, jer praznih ruku će se vratiti kućama - samouvjeren je Andrić.

Poruka navijačima?

- Neka navijaju što jače mogu, uvijek su bili naš dvanaesti igrač. Nadam se da neće biti incidenata, kao što Torcida ide u Zagreb, tako i BBB-ovci dolaze u Split bodriti svoju momčad. Želim im miran put i neka se ne čuju na Poljudu - kazao je Srna.

O. Maršić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije