AS PIŠE

Modrić je spojio dvije generacije Reala! S Ronaldom je činio čuda, a sada to čini s Brazilcem

LaLiga - Real Madrid v Espanyol
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/4
27.09.2024.
u 10:04

Ovoga je ljeta produljio ugovor do kraja aktualne sezone premda se nagađalo o njegovom odlasku. Sada je pak izgledno da će u Madridu završiti igračku karijeru, a tek tada treba vidjeti što čeka jednog od najvećih veznih igrača u povijesti

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i Real Madrida Luka Modrić, ispisuje stranice nogometne povijesti. Veteran kraljevske momčadi i dalje je važna karika i adut u rukavu tenera Carla Ancelottija, a miljenik je publike ne samo u Madridu, već i diljem Španjolske. Na stadionima ga čak i protivnici dočekuju pljeskom i ovacijama, no ovo bi mu mogla biti posljednja sezona koju igra. Njegova dugovječnost je nerijetko tema tamošnjih medija, a As mu je posvetio još jedan tekst.

"Vrijeme leti. Luka Modrić, aktualni kapetan Real Madrida, potpisao je za klub 2012. Hrvat je postao metronom momčadi koju je vodio Cristiano Ronaldo. Uspjeh je došao godinu kasnije, a Realovi igrači su u pet godina podigli trofej osvajača Lige prvaka još četiri puta. Cristiano je napustio klub 2018., istog ljeta u kojem je došao Vinícius. Hrvat je odigrao više sezona s Brazilcem, sedam, nego s Portugalcem, šest", pišu Španjolci.

GALERIJA Modrić ima gomilu luksuznih automobila, a čuva ih u nevjerojatnoj madridskoj vili

LaLiga - Real Madrid v Espanyol
1/21

"Kapetan hrvatske reprezentacije, sad i kapetan Reala, s Ronaldom je osvojio četiri Lige prvaka. Dijelili su svlačionicu u godinama povijesnog uspjeha i postigli što nijedna momčad prije u Ligi prvaka nije uspjela. Osvojili su tri naslova u nizu. Zajedno su slavili i titule u španjolskom prvenstvu i u Kupu kralja, a dok su Hrvat i Portugalac bili suigrači, obojica su osvojili i Zlatnu loptu, iako je Modrićeva stigla kad je Ronaldo već igrao za Juventus", zaključuju u tekstu.

Modrić je za Real upisao 543 nastupa. Pritom je zabio 39 golova i 87 puta asistirao za pogodak. Osvojio je šest Liga prvaka, četiri španjolska prvenstva, četiri Svjetska klupska prvenstva. Najveći mu je individualni uspjeh osvajanje Zlatne lopte 2018. godine. Ovoga je ljeta produljio ugovor do kraja aktualne sezone premda se nagađalo o njegovom odlasku. Sada je pak izgledno da će u Madridu završiti igračku karijeru, a tek tada treba vidjeti što čeka jednog od najvećih veznih igrača u povijesti.

VIDEO Nenad Bjelica je novi trener Dinama! Konačno pala i službena potvrda s Maksimira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije