Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJAC IZ LETA 3

Mrle i Prlja najavljuju derbi na Rujevici: Bojimo se da se ne ponovi scenarij iz '99.!

17.12.2009. Zagreb, Hrvatska - Danas je u Dallas Music Shopu u Masarykovoj 6, Let 3 krstio svoja prva dva albuma Two Dogs Fuckin i El Desperado.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
06.04.2017.
u 14:30

– Teško je uspoređivati, to su različiti tereni. Nogomet je lako upotrebljiv, pa imate dokumentarce u kojima se tvrdi da je Domovinski rat počeo na stadionu. On je jak adut u tim nekim stvarima, zna biti jako oruđe u rukama, pogodno za manipulacije raje.

Rijetki su u Rijeci imuni na groznicu subotnjeg derbija. Među njima je Damir Martinović Mrle, frontmen čuvene riječke rock-grupe Let 3 koja je osnovana iste godine kad i Armada – 1987.

– Uh, nazvali ste krivu osobu, ja ne znam ni da se nešto igra... Zar je neka utakmica? Derbi Rijeka – Dinamo? Nemam pojma, to naš pjevač Prlja prati. Znam da on ode pa se oni svi tamo vole. Pokušao sam par puta gledati nogomet, ali uvijek zaspim. Išao sam i na stadion, ali nije išlo – ravnodušno je rekao Mrle. No zato je Prlja našpanan na HNK Rijeku kao žica na gitari.

– Pratim, navijač sam, a sezona je takva da svi vjerujemo kako će se dogoditi neki preokret, ne samo prekid dominacije Dinama već i preokret u odnosu snaga u hrvatskom nogometu. Zadovoljan sam hijerarhijom kluba, kako je postavljen, rekao bih da “vonja” na ozbiljnu priču. Ali kako ono kažu u nogometu? Lopta je okrugla, a danas svi igraju nogomet ha-ha!

U gradu je euforija?

– Je, optimisti smo. Probudili smo se, u krvotoku su se pojavile stanice koje nas tjeraju da vjerujemo da će Rijeka ostvariti san.

Vjerujete? I ne bojite se ponavljanja scenarija iz 1999.?

– Naravno da se bojimo reprize, ne samo ove sezone. Često imam taj dojam. Kad se jednom opečeš, pušeš i na hladno. Ali mislim da su i cijelo naše društvo i nogomet sazreli za neke promjene, da prestane sve već jednom ovisiti o nekim centrima moći. Mislim da je Rijeka kao klub po svemu koplje iznad svih u Hrvatskoj.

Trener Kek nam je rekao da je razgovarao s vama na proslavi jesenskog naslova, kakav ste dojam stekli?

– Vrlo tvrdoglava i karakterna osoba u pozitivnom smislu. Prvi kontakt imali smo na Bijeloj noći prije četiri godine kad sam se usudio prići mu i reći “Matjaž, ja sam pjevač skupine Let 3”. A on je na to povikao: “Legendo!” Poklonio mi je na kraju sezone onu majicu s kapuljačom u kojoj je vodio utakmice. Kek je čovjek s kojim ogromna većina navijača može komunicirati na univerzalan način, koji širi dobre frekvencije i zaslužuje respekt – kaže Prlja i ističe: – Znate, nekom će zvučati glupo i reći će: “To je samo nogomet”. Meni je to više od nogometa. Kek je obilježio jedno razdoblje kluba, grada i naših života.

Rijeka je čista priča

Djeluje li vam Rijeka sad kao neka čvrsta alternativa u našem nogometu, kao što je Let3 u cijelom društvu već tridesetak godina?

– Teško je uspoređivati, to su različiti tereni. Nogomet je lako upotrebljiv, pa imate dokumentarce u kojima se tvrdi da je Domovinski rat počeo na stadionu. On je jak adut u tim nekim stvarima, zna biti jako oruđe u rukama, pogodno za manipulacije raje. Rijeke mi djeluje kao čista priča u rukama ljudi koji su uložili svoj novac. Zasad dobro ide.

Postane li ova generacija šampionska, biste li joj nešto odsvirali na proslavi naslova ili možda čak posvetili neku pjesmu?

– Imao sam izleta tog tipa, sudjelovao i u stvaranju navijačkih pjesama, ali izraz Let 3 ipak nije poveziv s time, reći će vam to i Ripper i Marijan Ban. To je pitanje osobnosti – zaključio je Prlja.

>> Mamić vs. Mišković: Prijatelji lako mogu postati ovnovi na brvnu

Komentara 25

ZM
zmik
16:06 06.04.2017.

Naravno Srbima su uvijek drugi krivi za njihove neuspjehe. Rijecani unaprijed najavljuju da ce sudac biti kriv ako izgube, a VL ih u tome zdusno podrzava. Na taj se nacin radi pritisak na suca koji ni u snu ne smije dosuditi penal za Dinamo.

FN
Fr@njo
16:08 06.04.2017.

ni pravoslavni popa nece vam pomoci..

AC
achill
15:45 06.04.2017.

Rijeka do Tokija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije