HRVATSKI KUP

Mumlek i Mujanović probili Pamićev bedem

Varteks Karlovac
Darko Gorenak
27.10.2009.
u 19:59

Nogometaši Varteksa potpuno su zasluženo izborili plasman u četvrtinu finala Kupa Hrvatske nakon domaćeg trijumfa nad Karlovcem (2:1).

Sjajni Nikola Tkalčić
Za razliku od prvenstvenog susreta ova dva protivnika, kada su Karlovčani u sudačkoj nadoknadi odnijeli sva tri boda, ovoga puta krojači nisu dozvolili novo iznenađenje.

- I upravo zbog razloga da nam se ne ponovi ta utakmica, u našoj je igri bilo previše grča. Ovoga puta naša daleko veća učinkovitost, ali i hrabrost u igri, donijela su nam slavlje - nije krio svoje zadovoljstvo nakon susreta trener Varteksa Dražen Besek.

A za njegovo dobro raspoloženje pobrinuli su se strijelci Miljenko Mumlek i Goran Mujanović. Kapetan Mumlek doveo je krojače u vodstvo s bijele točke, nakon što je vratar Sunara u kaznenom prostoru srušio mladog Nikolu Taklčića, koji je sudjelovao i kod drugog Varteksovog pogotka, kada je nabacio loptu Mujanoviću, strijelcu pobjedničkog pogotka.

- Očekivao sam ovakav rasplet. Nas je utakmica protiv Hajduka previše iscrpila, da bismo protiv ovakvog Varteksa mogli tražiti prolaz dalje. Ne žalim zbog poraza. U našoj je igri bilo premalo svijetlih trenutaka za nešto više od poraza - realno je prokomentirao karlovački strateg Igor Pamić.

Krila donijela prevagu

Iako su gosti krajem prvog poluvremena preko Štefančića stigli do izjednačenja, Varaždinci su u nastavku u potpunosti dominirali. Posebno impresivnu partiju odigrala su krila, Tkalčić i Šimek.

- Ostvarilo se ono što sam isticao tijekom cijelog tjedna. Ključ naše pobjede leži u moći da preselimo igru sa sredine terena na krila. U tome smo uspjeli i zasluženo idemo u sljedeći krug natjecanja - istaknuo je Besek.

Pobjeda je mogla biti i izraženija da su odlične prilike u pogotke pretvorili Prahić i Mujanović, čiji je pokušaj zaustavila greda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije