Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Murray i Đoković igrat će u finalu Melbournea

murray
Reuters
28.01.2011.
u 13:39

Andy Murray igrat će u finalu Australian Opena protiv Novaka Đokovića. Škotski je tenisač u polufinalu prvog Grand Slama sezone u Melbourneu pobijedio Španjolca Davida Ferrera 4:6, 7:6(2), 6:1, 7:6(2)

Britanac Andy Murray drugi je finalist Melbournea. Murray je dugo lomio otpor Španjolca, koji je u četvrtfinalu pobijedio Rafaela Nadala. Škot je slavio nakon tri sata i 46 minuta igre. To mu je drugi uzastopni finale Australian Opena, lani je u završnici izgubio od Federera.

- Andy je još jednom dokazao a je velik igrač. Ja sam imao svoju priliku za pobjedu, set -loptu za prednost od 2:0 u setovima, no u ključnim je trenucima servirao odlično. U svakom od dva odigrana tie-breaka krenuo sam loše - govorio je nakon meča Španjolac.

- Težak meč protiv Ferrera, no drugo ne možete niti očekivati,  ipak se radilo o polufinalu Grand Slama. Uhvatio sam ritam u drugom setu, krajem te dionice promijenio napetost žica na reketu, što mi je malo pomoglo. Počeo sam bolje pogađati lopticu, češće izlaziti na mrežu. On je pao malo u ritmu u trećem setu, ja malo sreidnom četvrtog, no brzo sam se vratio u meč - rekao je nakon pobjede Murray i dodao:

- U mom prvom Grand Slam finalu , 2008. na US Openu (Federer) nisam ni znao što mi se događa, sve je bilo brzo gotovo. U drugom, lani u Melbourneu, također protiv Federera, već je bilo bolje, nadam se da će treći put biti sretan. Novak je moj velik prijatelj, često smo trenirali zajedno. Imao je velik turnir. Bit će to jako dobar finale - najavljuje Murray.    

On i Đoković dosad su odigrali osam susreta, srpski tenisač ima četiri pobjede, no Britanac je slavio u tri posljednja dvoboja. Pobijedi li, Murray će postati prvi Britanac koji je osvojio Grand Slam naslov nakon 75 godina. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Fred Perry 1936. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije