KAKVA IGRAČINA

Nadmašio slavnog kapetana: Neuništivi Luka Modrić opet je ispisao povijest hrvatske reprezentacije

Slavlje hrvatskih igrača nakon pobjede nad Austrijom i osvojenim prvim mjestom u skupini
Igor Soban/PIXSELL
26.09.2022.
u 08:54

Ponajbolji svjetski veznjak pomjera nogometne granice i možemo ga očekivati još dugo vremena na travnjaku.

Ponestalo je već stranica za prepravljanje povijesnih knjiga kada se radi o Luki Modriću. Podsjetimo, slavili smo protiv Austrije poslije furioznog drugog poluvremena te osvojili skupinu Lige nacija (1:3). 

Naš 37-godišnji kapetan je opet ispisao povijesti vatrenih sinoćnjom utakmicom u Beču i nadmašio Niku Kovača, dugogodišnjeg kapetana Hrvatske. 

Modriću je odmah na početku susreta zabio za 0:1, bio mu je to 23 pogodak u 153 nastupa za reprezentaciju, a u Beču je ispisao i hrvatsku povijest. Naime, desetka Hrvatske i Reala postala je najstariji hrvatski strijelac ikad s 37 godina i 16 dana!

Preskočio je tako legendarnog kapetana i bivšeg izbornika Niku Kovača, koji je do jučer držao rekord s 36 godina i 327 dana starosti. 

Niko je posljednji, četrnaesti pogodak u dresu nacionalne vrste, zabio u rujnu 2008. godine kada smo slavili 3:0 protiv Kazahstana.

Standings provided by SofaScore

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije