JEAN-KEVIN AUGUSTIN

Najlakša zarada u povijesti nogometa: Francuz je odigrao 48 minuta i dobit će 28 milijuna eura

Europa Conference League - Round of 16 - Second Leg - Slovan Bratislava v Basel
DAVID W CERNY/REUTERS
11.04.2023.
u 12:21

Kultni klub s Elland Roada bit će 'olakšan' za višemilijunsku svotu zbog nepoštivanja ugovora

Francuski nogometaš Jean-Kevin Augustin (25) postat će bogatiji za 28 milijuna eura nakon što je Fifa naredila Leeds Unitedu da mu isplati tu cifru zbog kršenja odredbi ugovora. Odigrao je 48 minuta za momčad s Elland Roada 2020. godine, tada su mu morali dati ugovor, što nisu učinili i Leeds će stajati 28 milijuna eura.  Svjetska nogometna federacija (Fifa) naložila je Leeds Unitedu da plati 28 milijuna eura francuskom nogometašu Jean-Kevinu Augustinu. Ovaj 25-godišnji napadač stigao je na Elland Road u siječnju 2020. godine iz RB Leipziga.

Došao je na posudbu uz obvezu otkupa ugovora na kraju sezone za 18 milijuna funti ako se Leeds vrati u Premiership, što su i uspjeli. Međutim, kako je pandemija harala svijetom, bilo je dosta komplikacija. Ugovor o posudbi vrijedio je do 30. lipnja, a sezona je završila 17. srpnja, no Leeds je imao obvezu ispoštovati dogovor. Fifa je 2021. godine naložila isplatu 18 milijuna funti RB Leipzigu. Odluka je potvrđena od Suda za sportsku arbitražu (CAS) prošlog studenog, a engleski prvoligaš je s njemačkim klubom uspio dogovoriti nešto manju cifru za isplatu i na kraju su platili 15.5 milijuna funti.

Augustin je također odlučio tražiti svoja prava. Obratio se Fifi i tražio da mu se isplati cijeli petogodišnji ugovor vrijedan 80.000 funti tjedno za koji mu je Leeds jamčio otkupom ugovora od Leipziga. Fifa je na kraju presudila u njegovu korist. Leeds mu po odluci mora isplatiti 24.5 milijuna funti (28 miljuna eura), ali to neće učiniti dok ponovo slučaj ne izađe pred CAS.

Odvjetnici engleskog kluba pokušat će zaustaviti tužbu koju je naložila Fifa. CAS će imati konačnu odluku, ali male su šanse da će ona biti u korist Leedsa, te će vjerojatno morati isplatiti novac francuskom nogometašu. Francuz je upisao samo tri utakmice u kojima je ulazio umjesto Bamforda i skupio tek 48 natjecateljskih minuta. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije