Useljenje

Nakon 51 godine najtrofejniji nacionalni savez konačno u svojim prostorijama!!!

16.12.2022.
u 18:34

U 30 godina hrvatske samostalnosti tekvondaši su osvojili pet olimpijskih, 30 svjetskih i 82 europske medalje, naglasio je predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Toni Nobilo kojem kao dopredsjednik sjajno asistira još jedan intelektualac, profesor Dragan Primorac

Na isteku 2022. godine, u nove prostorije uselio se nacionalni savez čiji su sportaši u 365 dana na velikim svjetskim natjecanjima osvojili čak 31 medalju (10 seniorskih). A da je Hrvatski taekwondo savez uistinu jedan od šampiona hrvatskog sporta prisnažio je u svom govoru predsjednik istoga Toni Nobilo:

- Otkako je Hrvatska neovisna naši sportaši osvojili su pet olimpijskih medalja, 30 svjetskih i 82 europske pri čemu smo imali tri prvaka svijeta i 23 zlatne medalje na Prvenstvima Europe. Kao mala zemlja prilično smo uvažavani a u nekim trenucima nas smatraju i za tekvondašku silu.

A tome se posebno raduje korejski veleposlanik Hong Sung-wook koji je sretan što je dospio u zemlju koja je tako uspješna u sportu kojem je njegova zemlja postojbina.

- Sretan sam zbog toga. Bio sam iznenađen saznanjem da je Hrvatska tako uspješna u sportu. Ne tako davno posjetio sam Taekwondo klub Marjan i ostao sam zatečen s uvjetima koje taj klub ima a upoznao sam i legendarne sestre Zaninović.

Uglednim gostima iz Hrvatskog olimpijskog odbora (Zlatko Mateša, Siniša Krajač, Neven Šavora), Ministarstva turizma i sporta (Tomislav Družak) i nekih srodnih borilačkih sportova poput karatea (Vjekoslav Šafranić, Enver Idrizi), obratio se i dopredsjednik HTS-a profesor Dragan Primorac. A on je samo dodao još impresivnije brojke:

- U 30 godina hrvatski tekvondo je, u svim uzrastima, osvojio ukupno 370 medalja. Mi želimo ne samo masovnost nego i izvrsnost. I zato hvala i vodstvu Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je prepoznao izvrsnost, jer da nije bilo njih mi danas ne bi bili u ovom prostoru. Duboko vjerujem da ništa ne počinje s garniturom koja sada vodi Savez jer mi iza sebe imamo prošlost i tko to ne zna prepoznati ne može graditi budućnost.

Predsjedniku i dopredsjedniku HTS-a komplimentirao je i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša:

- Tekvondo ima sreću da ga vode dva vrhunska intelektualca i bivši sportaši koji znaju u kojem smjeru treba voditi ovaj visoko trofejni sport.

I doista, Nobilo je europski prvak iz 1975. a danas jedan od najcjenjenijih hrvatskih odvjetnika, a Primorac je juniorski doprvak bivše SFRJ a danas je znanstvenik odnosno ekspert forenzične genetike i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina.

Hrvatski taekwondo savez osnovan je 21. prosinca 1971. godine a od 17. kolovoza 1993. član je Svjetskog tekvondo saveza (WTF) a sada se može pohvaliti i svojim prostorijama (300 četvornih metara) za koje je predsjednik Nobilo kazao:

- Godinama nismo imali nikakve prostorije i arhiva nam je stajala u nekom koferu, a one poslije toga nisu bile velike da bi stavili 15 stolica koliko nam treba za sastanke Upravnog odbora. I u subotu se prvi puta u 50-tak godina dogodilo da Upravni odbor zasjeda u sjedištu Saveza. Mi smo godinama udruga građana no ako želimo izdržati konkurenciju mi moramo profesionalizirati upravljačke procese, stvoriti menadžment odnosno malu sportsku korporaciju koja će ovaj Savez i naše sportaše dodatno unaprijediti.

Nove prostorije Hrvatskog taekwondo saveza otvorio je Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, koji je najavio nešto vrlo zanimljivo:

- Mi se nadamo sportskoj građevini koja bi objedinila borilačke sportove.

Ostaje nam za vidjeti je li to bila doista najava izgradnje jedinstvenog nacionalnog borilačkog centra u kojem bi se pripremali tekvondaši, karataši, džudaši, hrvači, boksači...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije