Šibenska premijera

Nakon gledanja "Dražena", mama Petrović zadovoljna, nećak Marko u suzama

23.10.2024.
u 00:09

Najveći aplauz od šibenske publike zaradila su dvojica šibenskih klinaca, Tonko Stošić koji glumi malod Dražena i Lovre Tanfara koji je utjelovio mlađahnog Acu. Role najvažnijih žena u Draženovu životu sjajno su odradile Zrinka Cvitešić i Romina Tonković a daleko najteži posao imao je Domagoj Nižić koji glumi Dražena

Dugo iščekivani igrani film o neprežaljenom košarkaškom velikanu, "Dražen - nešto jače od mene", premijerno je prikazan u šibenskom Cinestar. A mnogi koji su toj prvoj projekciji prisustvovali otišli su kući puni dojmova.

Čuli smo neke Šibenčane da su očekivali više Šibenke, drugi su pak rekli da je falio nastup Draženove Hrvatske na Olimpijskim igrama u Barceloni no činjenica jest da jedna tako bogata i pamtljiva karijera u stotinjak minuta stati ne može. Može, ali onda bi se sve razvodnilo što su producenti i redatelj nastojali izbjeći.

I zato su se filmaši to jest producentska kuća Kinoteka (Ivor Šiber, Ljubo Zdjelarević) morali odlučiti za jednu vrstu priče a odlučili su se za onu ljubavnu. Kako roditeljsku tako i partnersku što je redatelj Danilo Šerbedžija dobro upakirao.

Film prati Draženovo i Acino djetinjstvo kojim dominira strogi otac Jole i popustljiva, kad je to potrebno, majka Biserka. Joleta Petrovića, šefa šibenske policije, glumi srpski glumac Dragan Mičanović a mamu Petrović sjajna Zrinka Cvitešić.

- Zrinka me prikazala baš onakvom kakva sam bila. Jako sam zadovoljna s filmom, se je prikazano onako kako je bilo - kazala je Biserka Petrović.

A još jedna ženska uloga je sjajna a to je ona od Romine Tonković koja je, na hvale vrijedan način, odigrala ulogu Draženove najveće ljubavi Renate.

Najnezahvalniju ulogu, onu Dražena Petrovića, imao je Domagoj Nižić jer glumiti nekoga tko je još toliko prisutan među nama, premda ga tu fizički više nema, bio je izrazito veliki izazov.

Na koncu, kod predstavljanja filmske ekipe, najveći aplauz od šibenske publike dobila su dvojica malodobnih Šibenčana - Tonko Stošić koji igra malog Dražena i Lovre Tanfara koji je odličan u roli malo Ace.

- Svi mene hvale a ja mislim da je Lovre bio jako dobar kao Aco - kazao je 14-godišnji Stošić koji je u međuvremenu, od završetaka snimanja pa do premijere, narastao 14 centimetara.

A malom Lovri čestitao je i naš glumački bard Rade Šerbedžija koji je bio vrlo zadovoljan s redateljski učinkom vlastita sina.

Zanimljivo je to da je Draženova suigrača s brojem četiri, iz Ciboninih dana, igrao Draženov nećak Marko (Acin sin) koji je romansirani završetak filma dočekao u suzama.

Našeg najvećeg košarkaškog trenera oživotvorio je glazbenik Mile Kekin kojem je uloga Mirka Novosela sasvsim dobro pristajala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije