Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brazil ide dalje

Nakon poraza njegova Brazila od Kameruna, Aco se ispričavao Crnogorcima koji su ispali

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
04.07.2024.
u 23:08

Ja sam iz regije u kojoj je i Crna Gora, i to je nama susjedna zemlja, i moram reći da mi je žao zbog ovog rezultata koji je njih izbacio iz turnira, no produžetak bi za nas bio odveć riskantan, kazao je Aleksandar Petrović misleći na rizik da njegova momčad doživi i veći poraz koji bi onda nju eliminirao

Poput aktualnog hrvatskog izbornika Josipa Sesara, i bivši izbornik nacionalne hrvatske vrste Aleksandar Petrović vodit će svoju momčad u polufinalu predolimpijskog turnira. Ovog ljeta on je, u svom drugom mandatu, na klupi Brazila koji nastupa na turniru u Rigi.

A nakon pobjeda nad Crnom Gorom (81:72) i poraza od Kameruna (74:77), te pobjede Crne Gore nad Kamerunom (70:66), u podskupini Brazilci su zauzeli prvo mjesto a Crnogorci otpadaju.

Tako će reprezentacija najveće južnoameričke države igrati u polufinalu s Filipinima dok će drugi polufinalni par činiti domaćin Letonija i Kamerun.

A Petroviću nije bilo nimalo ugodno kada je njegova momčad bila u zaostatku od 24 koša. A do toga je došlo po brazilskom vodstvu 27:22 nakon čega je uslijedila serija "lavova! od 23:0.

- U prvom poluvremenu primili smo 56 koševa a u drugom samo 21 i svatko tko razumije košarku shvatit će u čemu je bio problem. Kad smo gubili 24 razlike umalo smo počeli pakirati našu prtljagu za povratak u Brazil. Srećom, Felicio je ušao u sredinu reketa i počeo kontrolirati fizikalnost kamerunskih igrača i on nam je dao priliku da se vratimo u igru - kazao je Aco i pokušao objasniti zašto u završnici nije pokušao izboriti produžetak:

- Na kraju, kad smo izjednačili, normalno je da smo razmišljali da mogući produžetak za nas može biti riskantan. I zato je taj poraz od tri koša razlike za nas bio prihvatljiv jer je to značilo da ostajemo prvi u skupini.

Nakon te izjave imao je Aco potrebu ispričati se Crnogorcima koji bi, s pobjedom Brazilaca, ostali u turniru. A Brazilci su se pribojavali višeg poraza koji bi onda njih eliminirao.

- Ja sam iz regije u kojoj je i Crna Gora, i to je nama susjedna zemlja, i moram reći da mi je žao zbog ovog rezultata koji je njih izbacio iz turnira.

Najbolji među Kameruncima bio je Jeremiah Hill s 22 koša, 6 skokova i 6 asistencija. Kod Petrovićevih izabranika prednjačili su Leo Meindl (19 koševa).

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
11:00 05.07.2024.

Aco iz regiona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije