NEXE ISPAO U POLUFINALU

Nakon poraza od Magdeburga Tamše poručio: Pokazat ću snimku igračima, da vide sve pogreške

storyeditor/2022-05-28/jagica.jpg
29.05.2022.
u 14:39

Halil Jaganjac je s devet pogodaka bio najbolji strijelac svoje momčadi, a preuzeo je i vodeće mjesto najboljeg strijelca Europske lige.

Rukometaši Nexea nisu uspjeli napraviti iznenađenje i plasirati se u finale na završnom turniru Europske lige. Njemački Magdeburg očekivano je pobijedio sa 34:29 (18:13). I dok će Magdeburg danas u finalu protiv Benfice braniti naslov, “gromovi” će pokušati u svojoj posljednjoj ovosezonskoj utakmici svladati poljsku Wislu u susretu za treće mjesto.

Vraćali se iz minusa, ali...

- Kad sve završi, kada budemo na miru, pokazat ću igračima snimku ove utakmice. Neka vide koliko su bili blizu da pobijede super jaki Magdeburg. Snimka će im pokazati koliko su imali tehničkih pogrešaka i promašenih zicera. Nisam brojao, ali sigurno smo imali preko deset izgubljenih lopti. I upravo sam prije utakmice dečkima objašnjavao da je to jedino što ne smijemo raditi protiv njemačke momčadi. U nekoliko navrata vraćali smo se iz minusa, stizali smo njihovu prednost i onda bi napravili nekoliko pogrešaka u nizu – rekao je Branko Tamše, trener Našičana.

Imali su Našičani super raspoloženog Kuzmanovića na vratima, imali su raspoložene Jaganjca i Kevića, ali izostao je učinak igrača na crti, a pogotovo krila. Veliki je hendikep bio neigranje ozlijeđenog Vejina, a Borna Manci Mičević “probudio” se u napadu tek u drugom poluvremenu. U prvom nije ni pogledao prema vratima.

- Platili smo danak neiskustva. Većini igrača ovo je prvi put da igraju na završnom turniru. Borili smo se, ali ponavljam, napravili smo previše pogrešaka da bi se iznenadila ovako kvalitetna momčad kao što je Magdeburg. Opet, zadovoljan sam da smo došli do ovdje, vidjeli smo da se možemo u većem dijelu utakmice ravnopravno nadmetati s jakim momčadima među koje Magdeburg sigurno spada – zaključio je Tamše.

Halil Jaganjac je s devet pogodaka bio najbolji strijelac svoje momčadi, a preuzeo je i vodeće mjesto najboljeg strijelca Europske lige.

- Šteta, šteta. Previše lopti bacili smo u “bunar”. Još uvijek se nismo riješili nekih “dječjih bolesti”, previše je bilo pogrešaka za ovako važnu utakmicu. Te pogreške su nas skupo koštale i u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske, protiv PPD Zagreba. Žalit ćemo za ovom prilikom jer smo vidjeli da se protiv Magdeburga itekako može igrati – rekao je Jaganjac koji će sljedeće sezone igrati barem dvaput protiv Magdeburga, ali u njemačkoj ligi, i to u dresu RN Löwena.

- Vjerujem da ću ovako napadački biti raspoložen i u Bundes ligi – dodao je Halil.

Bez naših igrača u finalu

Dominik Kuzmanović nije bio impresioniran sjajnim šuterima Magdeburga...

Nisam. Sve su to igrači kao svaki drugi. Žao mi je što moje obrane nisu donijele malo bolji rezultat – rekao je Kuzmanović.

U drugom polufinalu bilo je puno manje pogodaka. Benfica je svladala Wislu sa 26:19, uz sjajnu igru srpskih reprezentativaca Đorđića (devet pogodaka) i Kukića (pet). Imali su i sjajnog vratara Ferrera (10 obrana). Wisla ni drugi put uzastopce nije uspjela ući u finale Europske lige. Hrvatski trojac u redovima poljskog doprvaka nije se previše istaknuo. Lovro Mihić postigao je dva pogotka iz četiri pokušaja, dok su Tin Lučin i Leon Šušnja postigli po jedan. Benfica će igrati treće europsko finale, prethodno su dvaput gubili u finalima Challenger kupa. Rukometaši Magdeburga do sada su čak sedam puta osvajali ovaj europski kup, samo su jednom izgubili u finalu, 2005. kada je bolji bio španjolski Ciudad Real..

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije