ZADOVOLJSTVO U LONDONU

Navijači oduševljeni povratkom Kovačića: Sretni smo što imamo nekog poput njega!

Reuters
27.12.2021.
u 14:40

- Način na koji se snalazi s loptom u teškim situacijama je djelo čiste klase, čovjek zavređuje više zasluga. Totalno je transformirao veznu liniju kad je ušao.

Navijači Chelseaja obožavau Matea Kovačića i to nije nikakva tajna, a o kolikom je naletu pozitivnih emocija riječ potvrđuju komentari kojima su ga opisivali nakon gostujuće pobjede nad Aston Villom (3:1), u kojoj je od 62. minute igrao i od koronavirusa tek oporavljeni vatreni.

Imao je 85 posto preciznih dodavanja, sto posto uspješnih driblinga, stvorio je jednu veliku priliku, osvojio je četiri od pet duela, imao dva starta na loptu i jedno presretanje. U samo 28 minuta, uz sudačku nadoknadu.

- Mateo je jedan od najboljih veznjaka u ligi. Kakav igrač! Sretni smo što imamo neko poput njega u momčadi. Možda sam ja tako samo shvatio, ali nešto se dogodilo kad je ušao u igru. Donio je energiju, dinamiku u vezu, što nam je nedostajalo. Dobro što se vratio - neki su od komentara, ali ne i jedini, ima ih još:

- Kovačić je podcijenjen i necijenjen. Način na koji se snalazi s loptom u teškim situacijama je djelo čiste klase, čovjek zavređuje više zasluga. Totalno je transformirao veznu liniju kad je ušao.

Trener Thomas Tuchel svjestan je koliko mu Kovačić znači i zato se obrušio na vodstvo lige i politiku prema kojoj klubovi u ovoj koronakrizi mogu imati samo tri zamjene umjesto donedavnih pet.

- Tek je prebolio koronu i već dan kasnije mora igrati. To nije normalno i nije posljednji put da ću se na to osvrtati - komentirao je Tuchel činjenicu da nije imao izbora nego postaviti Kovačića u igru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije