Priča iz Madrida

Navijači skandirali Modriću, Ancelotti ga pohvalio

Real Madrid
Reuters/ PIXSELL
25.01.2014.
u 21:40

Ugodno, sunčano popodne u Madridu izmamilo je na tribine mnoge željne pobjede kojom, makar privremeno, Barcelona i Atlético gledaju u leđa kraljevskom klubu

Real Madrid pobijedio je s 2-0 desetoplasiranu Granadu te, uoči sutrašnjih utakmica Barcelone i Atlético Madrida, zasjeo na vrh španjolske lige. Luka Modrić odigrao je solidnu utakmicu, bio aktivan, a publika je skandiranjem njegovog imena nagradila driblinge i zalaganje.

Trener Carlo Ancelotti bio je oduševljen nakon susreta:

„Modrić ima osobnost, puno veću nego na početku kada sam ja došao“. „Njegova najveća kvaliteta je ulazak s loptom u protivničku polovicu, ulazak prema protivničkom golu“, istaknuo je.

Deseci tisuća zlatnih papira podignuti su na Santiago Bernabéu u čast Cristiana Ronalda, osvajača zlatne lopte i najveće zvijezde kluba. „Ronaldo...! Ronaldo...!“ prolamalo se stadionom uoči utakmice  dok je najbolji igrač svijeta izašao na teren s peharom.

Ugodno, sunčano popodne u Madridu izmamilo je na tribine mnoge željne pobjede kojom, makar privremeno, Barcelona i Atlético gledaju u leđa kraljevskom klubu. Real ima 53 boda, a 51 Barcelona koja u nedjelju igra s Málagom, te Atlético koji gostuje kod Rayo Vallecana.

Luka Modrić startao je u početnoj postavi u paru s Xavi Alonsom, a već je u trećoj minuti zaprijetio kada je dobro proigrao francuskog napadača Benzemu koji je utrčao u kazneni prostor, no vratar Granade bio je brži.

„Ooooo...!“, prolomilo se Bernabéuom kada je pak u 21. minuti lijepim driblingom izbacio dvojicu protivničkih igrača na desnom rubu šesnaesterca. Sedam minuta kasnije navijači na južnoj tribini iza vratara Diega Lópeza skandirali su hrvatskom reprezentativcu. „Luka, Luka...Modrić! Modrić! „.
Unatoč dominaciji Real nije stvorio izgledniju priliku, a nakon prvih pola sata na tribinama se počela osjećati nervoza. Bodovna izjednačenost Barcelone, Atlética i Reala pojačava presing na igrače, svjesne da što prije moraju rješavati pitanje pobjednika protiv nižeplasiranih ekipa. U 33. minuti Benzema se nakon odbijene lopte našao u velikoj prilici, no vratar Granade maestralno je reagirao obranivši udarac s osam metara.

Modrić je u sredini s desne strane čekao lopte koje bi mu s desnog krila davao Gareth Bale, a zatim okomito tražio Benzemu. Najljepši potez na utakmici dogodio se u posljednjoj sekundi prvog poluvremena kada je Ronaldo sjajnim škaricama pucao pod prečku, no vratar gostujuće ekipe odličnim je refleksom odbio loptu koju je publika već vidjela u mreži.

Na odmor se otišlo s 0-0 što su gostujući navijači burno pozdravili.

Trener Ancelotti u svlačionici je ostavi Balea, a ubacio novog napadača Jeséa i jurnuo  po gol. U 47. minuti Benzema je udarcem glavom pogodio prečku, a u 53. je Modrić utrčao ispred vratara, no ovaj mu je uklizao nakon čega je lopta završila u korneru. Hrvatski veznjak ponovno je slušao ovacije s tribine.

A onda u 55. minuti Cristiano Ronaldo udarcem s vrha kaznenog prostora zabija za 1-0. Nekoliko minuta kasnije Modrić je mogao povisiti na 2-0 no lopta na desetak metara od gola prelazi mu preko noge. Napadi su se pojačavali, a nakon što je Ronaldo iz slobodnog udarca pogodio prečku, Benzema je u 74. otklonio sve dvojbe oko pobjednika.

Njega je Ancelotti zatim zamijenio Iscom, a Modrić je ostao na svojoj poziciji sve do kraja utakmice. Ovo je Modriću bila četvrta utakmica za Real protiv Granade. Tri puta je slavio.

>>Pogledajte majstoriju! Modrić ubacio, Ronaldo pucao škaricama, vratar vrhunski obranio

Komentara 2

UN
unbekant
17:14 26.01.2014.

Jadno.......

MA
marlboro69
22:40 25.01.2014.

Ooooooooooooooooo prolomilo se na stadionu! Koje novinarstvo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije