Stolni tenis

Ne 'visi' samo nastup u Europi nego i igranje u domaćem prvenstvu

'15.12.2009., Bjelovar - stolni tenis za zene sve popularniji na bjelovarskom tlu Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
21.12.2009.
u 13:29

Iako se stolnotenisačicama Bjelovara smiješi novi rezultatski pothvat, na kraju sezone mogla bi ih dočekati lanjska gorka sudbina, ako kraj uopće dočekaju.

 Već sada je nedvojbeno da će Bjelovarčanke biti u prvoligaškom vrhu, a time i jedne od sudionica završnog razigravanja koje osigurava nastup u Europi. No, zbog "poledice" na bankovnom računu, upitan je i nastup u domaćem prvenstvu.

Samo jedan poraz

Pobjedom kod zagrebačke ekipe Frim, Bjelovarčanke su uspješno okončale sjajan jesenski dio prvenstva, zauzevši drugu poziciju sa 17 bodova, uz osam pobjeda i jednim porazom od ekipe Mladosti Iskona.

– Djevojke su briljantno odradile prvi dio sezone i ostvarile uspjeh iznad svih očekivanja! Uoči početka sezone nadali smo se i nekoj nižoj poziciji. To je samo dokaz koliko one vole klub i igraju sa srcem, a to potvrđuje ispravnost naše prošlosezonske odluke da ekipu zadržimo na okupu. U sadašnjim okolnostima ipak strahujemo da bi ovaj veliki uspjeh mogao dovesti do još većeg razočaranja u odnosu na lani kada smo izborili nastup u Europi, ali smo zbog nedostatka 25.000 kuna morali odustati! – kaže Ratko Kovačić, trener i dopredsjednik kluba.

Tada su u klubu poručili da neće klonuti duhom i da će učiniti sve da iznova ostvare plasman među četiri najbolje hrvatske ekipe koji vodi u Eurokup. S obzirom na plodnu jesen nedvojbeno je da će Bjelovarčanke izboriti nastup u doigravanju, jedino je pitanje hoće li se uspjeti othrvati recesiji u koju klub sve dublje tone.

Na rubu snaga

– Trenutačno su sve prognoze nezahvalne. No, činjenica je da smo po pitanju financija na izdahu snaga, čime pod upitnik nije doveden samo nastup u Europi nego smo skeptični i prema daljem igranju u domaćem prvenstvu. Ne izmislimo li neki dodatni novac, nećemo izdržati do kraja proljetnog dijela sezone. A time bi sve učinjeno palo u vodu – kaže Kovačić.

Ne treba naglašavati da već nekoliko godina u klubu sve karte polažu na uspjeh ženskog sastava, dok se muški dio mora zadovoljiti trećeligaškim nastupima. No, dođe li do potresa, posljedice će osjetiti svi igrački naraštaji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije