LOKOMOTIVA - HAJDUK

''Neka je Hajduk favorit, ali teren daje sve odgovore''

'Sport Hrvatska 22.08.2009. Utakmica Prve HNL Lokomotiva - Cibalia na stadionu Maksimir. Zeljko Sopic Photo: Anto Magzan/Vecernji list'
'Anto Magzan/Vecernji list'
20.03.2010.
u 09:27

Teče 17. profesionalna sezona Željka Sopića (36), u nogama ima oko 400 prvoligaških utakmica. Iza njega je sedam godina Bundeslige (Borussia M. i Ahlen), u Prvoj HNL igrao je za Zagreb i Slaven Belupo, sad predvodi Lokomotivinu mladost.

U subotu lokosi ugošćuju Hajduk (Maksimir, 15 sati).

Prerano su došli...

– Čitam da su Splićani došli u petak u Zagreb, a utakmicu igraju tek u srijedu. Možda su malo prerano došli – ironično je Sopić prokomentirao najave s Poljuda u kojima uopće ne spominju ogled s lokosima nego su im misli usmjerene prema kup-utakmici s Dinamom u srijedu.

– Nekad je samopouzdanje dobro, a nekad preraste u bahatost i odnese vas u pogrešnom smjeru. Neka oni budu favoriti, no uvijek teren daje pravi odgovor, jedino je on mjerodavan. A mi smo spremni za Hajduk. Bijeli sad imaju četiri boda više od nas, no nadam se da ću u nedjelju ujutro popiti kavu i u novinama vidjeti tablicu na kojoj imaju samo bod više. Šanse su 50:50, mislim da sam realan.

Jesenas je u Splitu Hajduk slavio pobjedu 1:0, uz dodatak da je Domagoj Antolić (sad je u Dinamu) u zadnjim trenucima dvoboja pogodio gredu!

Bule i ja smirujemo

– Da nas je bar malo sreća pomazila... Ali, nije važno, bit će u subotu važno da dečki ne izgore, no tu smo Bule i ja da donesemo mir. Kvalitetni jesmo, naša je mladost puna entuzijazma i doista nam je i svaki trening veselje. Ozračje u svlačionici naša je najveća snaga – kaže Sopić.

Dvije godine igrao je u Slavenu Belupu, svaki dan putovao je iz Zagreba u Koprivnicu i natrag.

– Bilo mi je lijepo, ali svakodnevno putovanje bilo je veliki stres za obitelj i mene. Sad mi je prekrasno, baš uživam na kraju karijere s ovim mladim dečkima.

Je li Prva HNL bila jača kad ste počinjali igrati ili je jača sad?

– Nije dvojbeno da je liga tada bila kvalitetnija. Kad sam ulazio u Zagrebovu momčad 1994. godine, igrali su Žitnjak, Jedvaj, Rukavina, Pinturić, Karabeg, Špehar, Bičanić, Popović, Čeko, Kalapač, Vukić, braća Biškup... Morao sam na pripremama zabiti 14 golova da bi me trener Josip Skoblar ozbiljno shvaćao! Četrnaest golova uz Špehara i Popovića, najbolje strijelce lige – kaže Sopić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije