ATLETIKA Na zagrebačkom Grand prix mitingu nastupit će i velik broj hrvatskih atletičara i atletičarki

Nekima popravni ispit

20.08.2006.
u 17:23

ZAGREB - Siniša Ergotić, hrvatski atletski izbornik, još se oporavlja od šokova koji su mu priredili neki naši reprezentativci lošim nastupima na Europskom prvenstvu u Göteborgu, a već mora razmišljati o nastupu naših na ove sezone vrlo jakom zagrebačkom Grand prix mitingu.

 - U glavi imam dosta imena. Kao domaćini imamo pravo u svakoj disciplini imati po jednog atletičara i atletičarku. No u nekim disciplinama smiješno je nekoga uopće prijaviti. Primjerice, u ženskom troskoku, gdje nemamo atletičarku koja u ovom trenutku može barem preko 13 metara - rekao je Siniša Ergotić.

Na popisu onih koji bi sigurno trebali nastupiti trenutačno su - atletičari: Josip Šoprek (100 m), Matija Čop (200 m), Željko Vincek (400 m), Slavko Petrović (3000 m), Jurica Grabušić (110 m prepone), Milan Kotur (400 m prepone), Ivan Pucelj (dalj); atletičarke: Blanka Vlašić (vis), Marina Banović (100 i 200 m), Danijela Grgić (400 m), Vanja Perišić (800 m), Andrea Ivančević (100 m prepone), Vera Begić (disk) i Ivana Brkljačić (kladivo).

 - To je popis koji sam poslao menadžeru mitinga Haraldu Etlezbergeru. Bude li praznih mjesta, onda će nastupiti još naših - istaknuo je Ergotić.
Iz prijave je vidljivo da će na zagrebačkom mitingu nastupiti većina naših atletičara i atletičarki koji su nastupili na nedavnom europskom prvenstvu. Nekima će, poput Josipa Šopreka, Ivana Pucelja, Vanje Perišić, Andreje Ivančević i Ivane Brkljačić, to biti prilika da poprave loš dojam s europskog prvenstva.

Na mitingu će nastupiti i junior Matija Čop, koji je uz Danijelu Grgić sudjelovao na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Pekingu. Nakon ozljede i duljeg vremena ponovno ćemo na stazi vidjeti Juricu Grabušića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije