MLADA REPREZENTACIJA

Gračan: Ovo je ključni susret, ali ne očekujem pojačanja iz A vrste

Damir Vrbanović, Nenad Gračan
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
10.10.2016.
u 15:33

- Spremni smo za veliki okršaj, svjesni smo situacije i dečkima ne nedostaje motiva. Željni su igre, jedva čekaju početak utakmice i uvjereni smo u dobar rezultat – rekao nam je uoči odlaska u Švedsku izbornik naše mlade selekcije, Nenad Gračan.

Pred našim mladim nogometnim reprezentativcima (do 21 godine), ključna je utakmica za plasman na Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Poljskoj. Hrvatska u ponedjeljak, u posljednjem, 10. kolu skupine VI., gostuje u Trelleborgu (18.45 sati) i za ostvarenje cilja, osvajanje prvoga mjesta u skupini i izravni plasman na Euro, našim je igračima potrebna pobjeda protiv domaćina Švedske.

Prijete nam Španjolci

Podsjetimo, Švedska ima 21 bod, jedan više od Hrvatske i Španjolske. Pobjednik utakmice u Trelleborgu osvojit će prvo mjesto u skupini, dok će možebitni neodlučeni rezultat priliku za prvo mjesto ponuditi i Španjolskoj, koja će istovremeno igrati protiv Estonije u Pontevedri.

Inače, osim pobjednika skupine, priliku za odlazak na EP mogla bi imati i reprezentacija koja završi na drugom mjestu, ali samo ako po ukupnom učinku bude među četiri najbolje drugoplasirane momčadi iz svih devet skupina. Ta četiri najbolja drugoplasirana činit će dva para dodatnih kvalifikacija, a pobjednici tih utakmica također će se plasirati na Euro u Poljskoj...

- Spremni smo za veliki okršaj, svjesni smo situacije i dečkima ne nedostaje motiva. Željni su igre, jedva čekaju početak utakmice i uvjereni smo u dobar rezultat – rekao nam je uoči odlaska u Švedsku izbornik naše mlade selekcije, Nenad Gračan. Potom je nastavio:

- Neće biti lako, Švedska dosad nije izgubila ni jednu utakmicu u skupini, međutim po zakonu brojeva i to se jednom mora dogoditi. I Švedima igra samo pobjeda za prvo mjesto u skupini, možemo, dakle, očekivati odličnu utakmicu, bez kalkulacija i nadam se da ćemo se na kraju mi radovati – kaže Gračan, koji još uvijek ima nekih dvojbi oko sastava:

- Na vratima će biti Livaković, u zadnjem obrambenom redu Bartolec ili Mikanović, te Benković, Elez i Milić. Za tri pozicije u veznom redu kandidati su Mišić, Krovinović, Radošević i Pašalić, dok će napadački triling biti Halilović, Vlašić i Perica. O dvoumicama ću odlučiti na dan utakmice, no siguran sam da će svi igrači dati sve od sebe za pobjedu i odlazak na Euro u Poljsku.

Postoji li možda mogućnost da vam se, nakon utakmice u Tampereu, priključi netko od mladih reprezentativaca koji su s A reprezentacijom u Finskoj? Primjerice, Rog, Jedvaj...?

Vjerujem u odlazak na Euro

- Ne, ne vjerujem da će se to dogoditi. Bilo je o tome ranije govora, ali zbog situacije u kojoj se našla naša A vrsta, koju su pogodile brojne ozljede, nismo više uopće o tome razgovarali. Računam, dakle, na ove mladiće s kojima sam radio tjedan dana, sve je na treninzima izgledalo dobro i optimist sam uoči dvoboja u Trelleborgu, vjerujem u pobjedu koja će nas odvesti u Poljsku – rekao nam je Gračan. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije