UFC FIGHT NIGHT 129

Neporaženi Usman protiv MMA veterana Demiana Maije

UFC FIGHT NIGHT 129
Foto: Fight Channel
11.05.2018.
u 15:26

UFC Fight Night: Maia vs. Usman ne propustite u izravnom prijenosu 20. svibnja, u noći sa subote na nedjelju od 4 sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

Najveća svjetska organizacija će 20. svibnja održati svoj prvi event u Čileu, a ovu Fight Night priredbu, koju ćemo pratiti iz Movistar Arene u gradu Santiagu, predvodit će Kamaru Usman i MMA veteran Demian Maia.

UFC Fight Night: Maia vs. Usman ne propustite u izravnom prijenosu 20. svibnja, u noći sa subote na nedjelju od 4 sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

Mega borba: Kamaru vs. Usman

UFC je imao jako puno problema uoči svog debitantskog eventa u Čileu. Nakon što su ostali bez Volkana Oezdemira koji se trebao boriti u sunaslovnoj borbi, a time i čitavog dvoboja između posljednjeg UFC izazivača u poluteškoj kategoriji i legendarnog Mauricija “Shoguna” Rue, UFC je ubrzo ostao i bez glavne borbe večeri. Od meča protiv Kamarua Usmana (12-1 MMA, 7-0 UFC),  je radi ozljede morao odustati Argentinac Santiago Ponzinibbio.

Oezdemir je morao odustati zbog legalnih problema s kojima se mora suočiti radi napada koji je još prošlog ljeta počinio u jednom beach baru u SAD-u. Vlasti su mu oduzele putovnicu kako ne bi mogao otići iz zemlje, a samim time je i njegov meč protiv bivšeg prvaka prolongiran za kasniji datum, točnije za srpanj. Za razliku od njega, Ponzinibbio je samo ozlijedio šaku.

I tako je odabir za novog Usmanovog protivnika pao na legendarnog Brazilca Demiana Maiju (25-8 MMA, 19-8 UFC), po nekima najboljeg grapplera u povijesti MMA-a. Usman je već u više navrata prozvao Maiju, pa s tog aspekta ovaj “main event” ima mnogo smisla. Osim toga, Maia je kao petoplasirani u svojoj diviziji puno bolja prilika Usmanu od Ponzinibbija koji se nalazi na desetom mjestu i tako će, ako ga pobijedi, svakako skinuti puno veći skalp. Demian Maia, s druge strane, u ovom trenutku ima čak dva poraza u nizu. Najprije je izgubio od Tyrona Woodleyja u dvoboju za naslov UFC prvaka velter kategorije, a zatim je izgubio i u zadnjoj borbi od Colbyja Covingtona. Prije toga je ubilježio čak sedam pobjeda zaredom. Njegov protivnik, Amerikanac Kamaru Usman, u svojoj je karijeri samo jednom osjetio okus poraza i to davne 2013., a u UFC-u je nanizao sedam uzastopnih pobjeda, što samo govori koliko bi ovaj meč mogao biti pravi vatromet.

Alexa Grasso i Tatiana Suarez u co-main eventu

Kako je otpala borba Shoguna Rue i Volkana Oezdemira, UFC se odlučio na vrlo zanimljiv odabir sunaslovne borbe. Bit će to dvoboj dvije velike nade ženske slamka kategorije.

Alexa Grasso (10-1 MMA, 2-1 UFC) će u ovoj borbi pokušati doći do treće pobjede u svom četvrtom UFC nastupu, no čeka je jako težak ispit. Tatiana Suarez (5-0 MMA, 2-0 UFC) pobjednica je The Ultimate Fightera i fantastična hrvačica koja je u svojim dosadašnjim MMA borbama jednostavno dominirala. Vidjet ćemo hoće li to moći protiv Grasso, koja je inače u svom rodnom Meksiku prava MMA superzvijezda.

Na nadolazećem UFC Fight Nightu čeka nas i dvoboj u poluteškoj kategoriji u kojem nastupa možda i najveći potencijal iste, a to je Dominick Reyes, i to protiv uvijek opasnog Jareda Cannoniera. Mjesto na glavnom programu ima i domaći borac Diego Rivas (7-1 MMA, 2-1 UFC), koji će se boriti protiv Argentinca Guida Cannettia (7-3 MMA, 1-2 UFC), a tu je i nastup kandidatkinje za titulu muha kategorije, Andree Lee (8-2 MMA, 0-0 UFC), čiji se UFC debi dugo čekao. Nju čeka mlada protivnica Veronica Macedo (5-1-1 MMA, 0-1 UFC). Sve će otvoriti duel dva velteraša sjajnih skorova i izvedbi, Chada Laprisea (13-2 MMA, 6-2 UFC)  i Vicentea Luquea (12-6-1 MMA, 5-2 UFC).

UFC Fight Night: Maia vs. Usman ne propustite u izravnom prijenosu 20. svibnja, u noći sa subote na nedjelju od 4 sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

UFC Fight Night: Maia vs. Usman

Demian Maia vs. Kamaru Usman
Alexa Grasso vs. Tatiana Suarez
Jared Cannonier vs. Dominick Reyes
Veronica Macedo vs. Andrea Lee
Guido Cannetti vs. Diego Rivas
Chad Laprise vs. Vicente Luque

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije